PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

PCB de Pelikaan & ICT

In deze moderne tijd zijn natuurlijk ook computers niet meer weg te denken uit het onderwijs. Ook de Pelikaan gaat hier in mee. In drie groepen zijn digitale schoolborden geplaatst, welke door leerkrachten en kinderen intensief gebruikt worden. Methodes, internetsites of een filmpje alles wat bruikbaar is voor het onderwijs kunnen we hierop laten zien. Natuurlijk kunnen we deze borden ook nog gebruiken als “schoolbord”

Verder hebben de kinderen en leerkrachten de beschikking over diverse computers, welke rond de groepen zijn gesitueerd, voor kleine groepjes terwijl we sinds augustus 2009 ook de beschikking hebben over een computerzolder, waar 32 computers staan. Deze worden voornamelijk gebruikt voor digitaal toetsen en oefeningen vanuit de methode.

In de bovenbouw willen we de kinderen ook bekend maken met de mogelijkheden van Word, zodat zij in de toekomst op de juiste manier de mogelijkheden van dit programma kunnen gebruiken. Hiervoor gebruiken we het programma Aabeecee. Kinderen kunnen hier zelfstandig mee aan het werk en na ieder blok volgt een toetsje, zodat ze weten of de stof beheerst wordt.

Naast alle fijne mogelijkheden, beseffen we ons ook zeker, dat er bij computers en internet ook gevaren kunnen zitten.

Via een aantal lessen proberen we de kinderen in groep 7 of 8 hiervan bewust te maken. Digitaal pesten , privacy ed. komen hierin aan de orde.

 

Hoe ga je samen met je kind om met Veilig en verantwoord computergebruik.