PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

(G)MR

Medezeggenschapsraad

De medezeggenschapsraad geeft adviezen en neemt besluiten over onderwerpen die met het beleid van de school of het bestuur te maken hebben. Enkele voorbeelden zijn: de besteding van geld, het gebruik van gebouwen, de vakantieregeling, de besteding van de ouderbijdrage, de inzet van personeel, sollicitatieprocedures, etc. De M.R. bestaat uit een evenredige vertegenwoordiging van ouders en leerkrachten; de directeur is adviseur.
Jaarlijks treden er mensen af en worden er nieuwe verkiezingen gehouden.
Tevens is er een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). Hierin hebben vertegenwoordigers van de drie medezeggenschapsraden van onze scholen zitting.

Namens het team

Hilde van Panhuis (Secretaris)
Mijn naam is Hilde van Panhuis. Dit is mijn tweede jaar in de MR. Ik heb door plaats te nemen in de MR meer inzicht gekregen in de werking van onze school op organisatorisch, financieel en planmatig vlak. Ook de werking van de verschillende bestuurslagen binnen onze vereniging is mij duidelijker geworden. Het voelt goed om ons team te vertegenwoordigen in de MR en ook om namens de MR in het team bespreekpunten aan te dragen.

  Hilde van Panhuis
     

Linda van Wincoop
Mijn naam is Linda van Wincoop. Inmiddels werk ik 7 jaar met veel plezier op de Pelikaan. Het is mijn 3e jaar in de MR. Het is leuk om eens met andere ogen naar schoolzaken te kijken. Je weet natuurlijk wel hoe sommige dingen geregeld zijn, maar dat is vooral op het gebied van lesgeven. In de MR kom je meer te weten over de organisatie en bestuur. ik wist eigenlijk niet wat het bestuur precies deed en daar heb ik de afgelopen jaren meer duidelijkheid in gekregen.

  Linda van Wincoop
     

Esther Woudenberg
Mijn naam is Esther Woudenberg. Dit jaar is het derde jaar voor mij in de MR en tweede in de GMR. Het fijne van deze combinatie is dat ik een doorgaande lijn kan zien, niet alleen de ontwikkeling van onze school, maar ook in die van de vereniging. Ik vind het erg leerzaam om meer te weten te komen over het reilen en zeilen van een school(vereniging) buiten het lesgeven om. En ook een eer om voor mijn collega’s daar te mogen zitten.

  Esther Woudenberg

Namens de ouders

Herbert Grevengoed (Voorzitter)
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mijn naam is Herbert Grevengoed en ik ben de vader van Lynn (groep 5), Jorn (groep 3) en Faith. Als vader vind ik de ontwikkeling van de kinderen een zeer belangrijk onderdeel van hun leven. Als MR-lid is het een mooie mogelijkheid om alle ouders te vertegenwoordigen en inspraak te hebben op het reilen en zeilen van de school. Dat betekent meedenken, adviseren en gezamenlijk besluiten nemen over de optimale inzet van middelen en kennis die binnen de school, aanwezig zijn. De samenwerking met de vertegenwoordigers vanuit het personeel is daarin erg belangrijk en zeer waardevol.

  Herbert Grevengoed
     

Lara van Es
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mijn naam is Lara van Es. Ik ben moeder van Tijmen (3e jaars VO), Marin (groep 8), Sofie (groep 6) en Yorben (groep 3). Ik vind het belangrijk om op mijn manier iets bij te dragen aan de school. Sinds september 2014 maak ik deel uit van de MR en mag ik als ouder meedenken en meebeslissen over het beleid van de Pelikaan. Ik ben regelmatig op school, dus mocht u eens iets willen voorleggen aan de MR: spreekt u mij dan gerust aan.

  Lara van Es
     

Suzanne Ploegmakers
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mijn naam is Suzanne Ploegmakers. Ik ben moeder van Tara uit groep 7 en Luca uit groep 5b. In het dagelijks leven ben ik naast het runnen van mijn gezin, drie dagen werkzaam als adviseur bij de Rabobank. Sinds begin dit jaar ben ik toegetreden tot de MR. Ik vind het een uitdaging om mee te mogen denken, me te verdiepen in zaken om zo een passend advies en eventueel besluit te nemen.

Zijn er zaken die u wilt voorleggen aan de MR, spreek mij dan gerust aan.

  Suzanne Ploegmakers

Afgevaardigden GMR

Esther Woudenberg

Adviserend lid

M. de Maa (interim directeur)

Vergaderdata 2015-2016

Dinsdag 29 maart 19.30u.
Dinsdag 31 mei 19.30u.

Bevoegdheden MR

Bevoegdheden MR (PDF)

Jaarverslag MR

Jaarverslag MR 2014/2015 (PDF)