PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Geschiedenis

Een terugblik……..geschiedenis

Waar komt de naam PCB de Pelikaan vandaan ?

Naar een oud volksgeloof voedt de pelikaan zijn jongen met bloed uit zijn borst die hij daartoe open pikt. Dit is het zinnebeeld geworden van het offer van Christus. De moederpelikaan heeft een sterke en langdurige relatie met haar jongen en is voor haar kroost enorm opofferingsgezind.

Zo willen wij, met dit voorbeeld voor ogen, met veel overgave lesgeven aan onze leerlingen.

In 1982 kreeg ons schoolbestuur groen licht om met de bouw van een nieuwe school te beginnen. Aan de Heinestraat startte de school met 12 leerlingen, een kleutergroep in een noodgebouw.

De eerste bouwactiviteiten  waren tussen de maïsvelden; de wijk Buiten Eng bestond nog niet en velen hebben misschien gedacht: ‘’Komt hier een school?”

In 1983 is de nieuwe vier klassige school feestelijk geopend en begint de school hard te groeien. Achtereenvolgens heeft de school verschillende directies gehad: mevr. A ten Hulscher; dhr H J Büscher en mevr. E. Pol. Evelien Pol is nu de directeur die leiding geeft aan een school die samenwerkt aan zelfstandigheid voor alle leerlingen.

De school is in verschillende fasen uitgebouwd tot een grote school met 16 groepen in 1992.  Nu zijn we bezig met 11 groepen en is de school onlangs helemaal verbouwd tot een modern gebouw waar 10 groepen kunnen worden gehuisvest. Een moderne school waar toekomstperspectief is.