PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

PCB De Pelikaan - Basisschool Putten

We zijn van start gegaan! 

De eerst 3 schoolweken zitten er al weer op! Wat is dat snel gegaan! 
We zijn lekker onderweg met de tablets en hebben het al aardig onder de knie. Soms moeten we nog even wennen met de manier van invoeren, maar het gaat al aardig goed. We kunnen gelijk zien of de som goed of fout gemaakt hebben en krijgen dan nog de kans om hem te verbeteren. De juf ziet dat ook gelijk. Zo kan zij ons snel helpen als we vastlopen op een som. 
Ook met spelling en taal werken we op de tablet. Met spelling is het nog even zoeken, want het typen op de tablet is soms wel lastig. En daarnaast is het ook goed om af en toe nog wel een les op papier te doen. Ook voor het schrijven, want dat gaat bij sommige kinderen nog niet heel goed! 
Met nieuwsbegrip is het super handig dat we gewoon een antwoord aan kunnen klikken op de tablet, want het gaat er natuurlijk om dat we de tekst begrijpen. Voorheen ging er best veel tijd naar het schrijven van de antwoorden. 
We weken nu met 2 juffen en daardoor kan het wel eens zijn dat we ruilen. Binnenkort gaat juf Linda verhuizen en dan werkt juf Agnes voor haar. Zo hoeven we niet te wennen aan een nieuwe juf. 
Hieronder leuke uitspraken van ons!
Tablets zijn…
…Leuk, want je hoeft nu niet meer zoveel te schrijven! (Nick)
…Leuk, want je kan je fouten gelijk verbeteren en dat kan in je schrift niet. En daarnaast heb je ook nog zo last van je vinders! (Lindo)
…Leuk, je verbruikt minder energie (Bram)
…Leuk, omdat je niet meer hoeft te schrijven! En je kan het gelijk verbeteren en niet