PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

PCB De Pelikaan - Basisschool Putten

Kanjertraining

Hallo we doen hele belangrijke dingen op school zoals: rekenen, taal, spelling. Maar ook kanjertraining in dit verhaal ga je het zien.

Je hebt met Kanjer ook petten: Zwart, rood, wit, geel. Dat betekent iets. Zwart betekent: Dat je pest, rood is dat je uitlacht, wit is dat je andere kinderen helpt, en geel is dat je verlegen en een beetje bang bent.

Aardig: je moet aardig zijn voor andere. Bijvoorbeeld: het voor een ander opnemen, of diegene helpen als ze verdrietig zijn, of pijn hebben, troost ze dan!

Complimentenkaart: in de klas hebben we een complimentenkaart.

Iedere week is een kind het complimenten kind de hele klas gaat dan op een duimpje schrijven wat hij of zij leuk of goed vindt over diegene. 

Iedereen komt aan de beurt.

Met elkaar om gaan: bij kanjer leer je om met elkaar om te gaan. Dat doe je om bijvoorbeeld: vaker te gaan afspreken, of aardig doen. Over aardig doen hebben we het net gehad. Met elkaar omgaan kan heel lastig zijn maar ook makkelijk. Dat is verschillend. Vaak is het heel moeilijk.

Vertrouwen: vertrouwen is belangrijk want zo krijg je meer vrienden. Als kinderen gepest worden dan is het fijn dat ze jij kan vertrouwen.

In de klas is het fijn dat kinderen jouw vertrouwen.

Bedankt voor het lezen.

PCB de Pelikaan.
Dit is geschreven door: Ilona, Lize, Nynke van groep 6A.