PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoë Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 6a juf Linda en juf Agnes 2016 - 2017

We zijn van start gegaan! 

De eerst 3 schoolweken zitten er al weer op! Wat is dat snel gegaan! 
We zijn lekker onderweg met de tablets en hebben het al aardig onder de knie. Soms moeten we nog even wennen met de manier van invoeren, maar het gaat al aardig goed. We kunnen gelijk zien of de som goed of fout gemaakt hebben en krijgen dan nog de kans om hem te verbeteren. De juf ziet dat ook gelijk. Zo kan zij ons snel helpen als we vastlopen op een som. 
Ook met spelling en taal werken we op de tablet. Met spelling is het nog even zoeken, want het typen op de tablet is soms wel lastig. En daarnaast is het ook goed om af en toe nog wel een les op papier te doen. Ook voor het schrijven, want dat gaat bij sommige kinderen nog niet heel goed! 
Met nieuwsbegrip is het super handig dat we gewoon een antwoord aan kunnen klikken op de tablet, want het gaat er natuurlijk om dat we de tekst begrijpen. Voorheen ging er best veel tijd naar het schrijven van de antwoorden. 
We weken nu met 2 juffen en daardoor kan het wel eens zijn dat we ruilen. Binnenkort gaat juf Linda verhuizen en dan werkt juf Agnes voor haar. Zo hoeven we niet te wennen aan een nieuwe juf. 
Hieronder leuke uitspraken van ons!
Tablets zijn…
…Leuk, want je hoeft nu niet meer zoveel te schrijven! (Nick)
…Leuk, want je kan je fouten gelijk verbeteren en dat kan in je schrift niet. En daarnaast heb je ook nog zo last van je vinders! (Lindo)
…Leuk, je verbruikt minder energie (Bram)
…Leuk, omdat je niet meer hoeft te schrijven! En je kan het gelijk verbeteren en niet

Kanjertraining

Vandaag hebben wij het tijdens de kanjertraining gehad over kwaliteiten. Iedereen heeft kwaliteiten! Maar de een heeft andere kwaliteiten dan de ander. Vandaag mochten we een naam opschrijven bij een kwaliteit. We hebben van alles voorbij laten gaan: rustig, sportief, behulpzaam, mooi en dromerig. Leuk om te zien hoe goed de kinderen elkaar eigenlijk kennen! Deze les gaan we zeker nog een keer doen, want we hebben nog lang niet alle kwaliteiten gehad! Het doet ons goed!

Kanjertraining 2017

Met crea al veel gewerkt over de winter

We hebben met crea al veel gewerkt over de winter. Op verschillende manier hebben we dit neergezet met verschillend materiaal. Hieronder even een paar foto’s om de sfeer in de klas naar buiten te brengen!

De winter

Gerben, Jayden en Julian gaan naar beneden, ze doen de gordijnen open, en zien dat het Ge sneeuwt heeft. Ze gaan eerst eten en doen dan snel dikke kleren aan, want het is erg Koud. Als eerst gaan ze sleeën in het park zo dat gaat superhard, oeps Gerben valt van de Slee met zijn hoofd in de sneeuw, auw dat doet zeer. Daarna bouwen ze een sneeuwbunker Voor het sneeuwballengevecht. Voor het sneeuwballengevecht hallen ze Merijn, Antonie, Delano, Raoul, Stefan, Jesse en Niek op, die bouwen ook een sneeuwbunker.
En daar gaan ze te keer, oe kauwt zegt Antonie, want Merijn plette een sneeuwbal in zijn Onderbroek, en bij Delano in zijn nek. Iets later gaan Merijn, Antonie, Delano, Raoul, Stefan, Jesse en Niek naar huis. Gerben, Jayden en Julian gaan een sneeuwpop maken, zo die wordt Supergroot, Met wel 4 bollen! Iets later skiën via een schans de sneeuw in. Ze gaan naar de Vijver, het ijs is dik genoeg om op te schaatsen, hub het ijs op !!! zo dat is erg koud.
Daarna eten ze even een broodje en kijk eens wie daar voor het raam staat De kerstman!!! Jayden roept laat hem binnen!!! Zodra de kerstman binnen is krijgt ieder Zijn cadeau. Zo!!! Ze krijgen allemaal een oxboard zodra de kerstman weer weg is gaan Gerben, Julian en Jayden weer naar buiten ze maken een iglo ze vragen aan hun ouders of ze Chocolademelk met slagroom mogen drinken. Die drinken ze op in de iglo.

Einde!

Door: Julian, Jayden en Gerben

Kanjertraining

Hallo we doen hele belangrijke dingen op school zoals: rekenen, taal, spelling. Maar ook kanjertraining in dit verhaal ga je het zien.

Je hebt met Kanjer ook petten: Zwart, rood, wit, geel. Dat betekent iets. Zwart betekent: Dat je pest, rood is dat je uitlacht, wit is dat je andere kinderen helpt, en geel is dat je verlegen en een beetje bang bent.

Aardig: je moet aardig zijn voor andere. Bijvoorbeeld: het voor een ander opnemen, of diegene helpen als ze verdrietig zijn, of pijn hebben, troost ze dan!

Complimentenkaart: in de klas hebben we een complimentenkaart.

Iedere week is een kind het complimenten kind de hele klas gaat dan op een duimpje schrijven wat hij of zij leuk of goed vindt over diegene. 

Iedereen komt aan de beurt.

Met elkaar om gaan: bij kanjer leer je om met elkaar om te gaan. Dat doe je om bijvoorbeeld: vaker te gaan afspreken, of aardig doen. Over aardig doen hebben we het net gehad. Met elkaar omgaan kan heel lastig zijn maar ook makkelijk. Dat is verschillend. Vaak is het heel moeilijk.

Vertrouwen: vertrouwen is belangrijk want zo krijg je meer vrienden. Als kinderen gepest worden dan is het fijn dat ze jij kan vertrouwen.

In de klas is het fijn dat kinderen jouw vertrouwen.

Bedankt voor het lezen.

PCB de Pelikaan.
Dit is geschreven door: Ilona, Lize, Nynke van groep 6A.

Groep 6a naar het gemeentehuis van Putten

Op donderdagmiddag 22 september ging groep 6a op de fiets naar het gemeentehuis. De moeder van Amy leidde ons rond en vertelde van alles. Sommige dingen hadden we al op school geleerd, maar we hoorden en zagen nog heel veel wat we niet wisten. En we kwamen op plekken waar zelfs de meegefietste moeders, meester Jelmer en juf Agnes nog nooit geweest waren. We mochten in de raadszaal in hele lekkere stoelen zitten, en we zagen onszelf op het scherm als we op een knopje voor ons op de tafel drukten. We weten nu ook in welke stoel de burgemeester, de wethouders en de griffie altijd zitten. De burgemeester was er niet, maar we mochten wel om het hoekje van zijn kamer kijken. Wethouder Kleijer was er wel, en we mochten allemaal in zijn kamer komen, en een paar kinderen mochten zijn rode stoel proberen. Ook waren we in de trouwzaal, waar bruidsparen getrouwd worden door de ambtenaar van burgelijke stand.

Boften wij even dat Amy's moeder op het gemeentehuis werkt.