PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoƫ Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 2 juf Esther met juf Samantha en juf Cheyenne 2016 - 2017

Thema winter

Wat een ontdekkingen hebben wij gedaan tijdens dit thema. Aan de hand van het boek ‘’ik wil een diamant’’ hebben wij ijs onderzocht, gezien wanneer het wel en niet snel smelt en er lekker mee gespeeld. Ook zijn wij op een zoektocht gegaan naar sneeuwsporen en hebben wij onze eigen sneeuwsporen bestudeerd.

In de klas hebben we ook hard gewerkt. Er zijn winterse kralenplanken gemaakt, de kinderen hebben molshopen geknutseld en mollen gemaakt. Ook zijn er veel winterwoorden gestempeld en hebben de sneeuwpoppen de juiste aantal knopen gekregen.

De hoeken waren natuurlijk het populairst. Op de Noordpool konden we overwinteren, vissen uit een wak, een boek lezen in de tent met warme kleding en dekens. In de bouwhoek werd er gewerkt aan iglo’s en in de molshoop werd er huisje gespeeld.

Als afsluiter hebben wij vogelvoer gemaakt voor de hongerige vogels. Aan de hand van een gesprek is er een rijkelijk belegde voedertafel op het kleuterplein beland.

Op naar het volgende thema ‘’KUNST’’

Informatieavond

Aan het begin van het jaar stond ook de informatieavond weer op de agenda. Tijd om de papa's en mama's  eens te laten zien hoe hard er gewerkt wordt in groep 2. Dit deden wij door ze onze spelletjes te laten doen. Het ziet er makkelijk uit, maar ondertussen...... ;-)

Zomerse temperaturen

Vanwege de warmte vielen de kinderen aan het begin van het schooljaar gelijk met hun neus in de boter.....Tijd voor waterpret. Lekker afkoelen onder de sproeier en elkaar natschieten met waterpistolen. Ook werd er heerlijk gerelaxt op het voetbalveldje.
Aangezien de hitte aanhield, zochten wij ook maar wat verkoeling tijdens het eten en drinken en besloten wij lekker te gaan picknicken.

Welkom in groep 2

De eerste schoolweken hebben wij druk gewerkt over de thema's van de klas: Pluk en Kikker. De kinderen hebben werkjes gemaakt, kikkerspellen gespeeld en Pettefletten gebouwd. Wat een plezier.

Wij hebben ontzettend veel zin in het nieuwe jaar!