PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoƫ Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 2 juf Esther 2015-2016

Thema winter

Als afsluiting van het thema winter hebben de kinderen vogelvoer gemaakt. Even goed meten, wegen en roeren. Lekker kliederen en dan het bekertje in. De vogeltjes hebben er ook erg van genoten!

Thema restaurant

De kinderen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het thema. In de gang is er een restaurant waar de kinderen heerlijk kunnen eten, bestellingen op kunnen nemen en kunnen koken. Ook is er een supermarkt. De kinderen gaan met hun boodschappenlijstje op stap en kijken of zij de boodschappen kunnen halen en gewerkt met gekleurde spaghetti. Het voelde en beetje gek aan, maar was leuk om mee te spelen. De kinderen legden de mooiste schrijfpatronen neer.
Als afsluiter heerlijk pizza gemaakt. De kinderen mocht hun halve pitabroodje beleggen met o.a. ham, salami, champignons, courgette en natuurlijk geraspte kaas. Even in de oven en smikkelen maar!

Lees meer...

Paasgroet

Woensdag 23 maart hebben de kinderen van groep 2 de paasgroet gebracht bij de bewoners van ‘’De Schauw’’. Eerst hebben ze gezongen in de brasserie en de ouderen een gezegend Pasen toegewenst. daarna werd de groep in drieën gedeeld en werden de woonafdelingen bezocht. Hier zongen de kinderen ook een aantal liederen en deelden zij een paaspresentje uit (gemaakt door groep 6). Op de terugweg lekker door het park naar school. Even de lammetjes en geitjes bekeken. De lente is nu echt begonnen!

Lees meer...

Hard werken voor de hulppieten uit groep 2

"Sinterklaas is weer in het land. Dat betekent hard werken voor de hulppieten uit groep 2. We hebben onder andere geleerd hoe je pepernoten maakt. En natuurlijk moesten wij het ook even testen....
In de gymzaal stond "Pietengym" weer klaar. De kinderen konden daar als echte hulppieten oefenen om over de dakrand te lopen, pakjes in de schoorsteen te gooien en van het dak te springen. De kinderen konden het allemaal zo goed dat ze van Sint een echt pietendiploma hebben gehad. Wat een pret!"

Lees meer...

Boswandeling

Boswandeling van groep 2.

Kabouter pad

Kaboutermuts en appelmoes maken, dan op naar het kabouter pad!

Thema Dierentuin

Joepie! Binnenkort gaan wij op schoolreis naar dierenpark Amersfoort. Wat kijken wij ernaar uit! Het is handig als wij het een en ander weten over dieren in de dierentuin. Vandaar nu het thema dierentuin.

Welke dieren wonen er allemaal in de dierentuin, wat eten zij en waar wonen ze op de wereld.

Ook werken wij over apen, papegaaien en leeuwen en leren wij vouwen, kleuren mengen, passen en meten en leeuwen tekenen. Wat zijn het toch een prachtige knutsels geworden.

Op naar de dierentuin!

Lees meer...

De mooiste vis van de zee

Welkom in groep 2 "De mooiste vis van de zee"

In de klas werken wij rondom zeedieren en de oceaan. Aan de watertafel zijn wij druk met vissen en kijken wij wat drijft en zinkt. In de rekenhoek doen wij telspelletjes met prachtige glitterschubben en bij het leeskastje doen wij leuke taalspelletjes over het boek ‘’de mooiste vis van de zee’’.

Ook in de kring zijn wij druk met taal en rekenen rondom vissen, maar doen wij ook de kanjertraining door het deze keer te hebben over vriendschap in de klas.

Natuurlijk werken wij met de klanken- en cijfermuur. De kinderen mogen spulletjes meenemen die beginnen met de klank ‘’v’’ van vis of nemen materiaal mee dat te maken heeft met het tellen en de cijfers  t/m 6.

Wij hebben ontzettend zin in het schooljaar.