PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

19 Jul- Luuk Willemsen
19 Jul- Niva Lam
22 Jul- Jorick Bos
22 Jul- Julian Mijnten
23 Jul- Felicia Dwars

Groep 4a juf Hilde en juf Aly 2014-2015

Juffendag

Wat was het een gezellig juffenfeest op 26 juni. Met de groepen 3-4 en 5 deden we Superkids: iedereen mocht zijn/haar talenten laten zien. Nou, die hebben we zeker gezien: Dansen, goocheltrucs, stunts op de step, acrobatiek: jullie kunnen er wat van.
Het was een gezellige ochtend. In de klas hebben we nog bingo en stoelendans gedaan en natuurlijk even op de foto met de hele klas.

Schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 8 april : het schoolvoetbaltoernooi bij Rood-Wit; We hebben niks gewonnen, maar wel heel leuk gevoetbald en veel lol gehad!
Bedankt coaches : vader van Lynn en vader van Antonie!

Paaslunch

Donderdag 2 april hebben we de paaslunch samen gevierd. Wat een feest!

Ik-koffer

Elke woensdag hebben we een mini-spreekbeurt met de ik-koffer. Om de beurt neemt iemand de koffer mee naar huis en vult deze met persoonlijke spullen en verhalen. Zo leren we elkaar steeds beter kennen en ontdekken we dingen die we eerst nog niet wisten... Nynke en Antonie.

Zusje

Dounia heeft een zusje gekregen: Sophia: Hartelijk Gefeliciteerd en heel veel geluk samen !

Woensdag 28 januari 2015

Foto's van weer een geslaagde gezellige sportochtend!
Wat een fanatieke sporters in groep 4a!
Goed je best gedaan allemaal.

Het zonnetje

Iedere week staat er een kind centraal in de klas. Dit kind neemt op woensdag de 'ik koffer' mee naar school. In deze koffer heeft het kind 5 voorwerpen van zichzelf gestopt. Voorbeelden zijn: lievelingsknuffel, speelgoed, boek, sportartikel oid. Het kind vertelt voor de klas iets over de spulletjes dat het heeft meegenomen.(ongeveer 5 minuten) Een soort van mini-spreekbeurt dus.
Hierna kunnen de klasgenoten iets over de spulletjes vragen.
 
Het kind dat de ik koffer heeft meegenomen is deze week ook "zonnetje van de week".Iedereen in de klas zegt en schrijft een complimentje over het kind en dit wordt dan op de zon geschreven. Aan het eind van de week krijgt het kind de zon mee naar huis en wordt een ander kind gekozen voor de volgende week.  De zon hangt de hele week in de klas op een centraal punt. Zo kan iedereen zien wie het zonnetje van de week is.

Kerst 2014

Wat hebben we prachtig kerstfeest gevierd in groep 4a. We hebben alle kaarsen aangestoken van de zelfgemaakte kerstbakjes. Wat fijn dat iedereen er bij kon zijn, ook Raoul die eigenlijk nog herstellende is van zijn amandel-operatie. Alle kinderen hadden een taakje: iets voorlezen of een kaars aansteken. Allemaal even belangrijk .En alle kinderen zagen er zo prachtig uit! Het was een heel intiem kerstfeest om dit zo met de kinderen in de eigen groep te vieren. Iedereen zong uit volle borst de mooie kerstliederen en we hebben het kerstverhaal gehoord en gezien.

5 december

Nadat de Sint aankwam in zijn werkbroek en opa-piet van het dak gehaald is gaan wij proberen ons pietendiploma te halen:
schoenen vullen, de daken op, rijmen en koek versieren: we doen het allemaal. En hoe?
Allemaal ons pietendiploma verdiend!!

Het resultaat van een middagje kerststukjes maken