PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

22 Apr- Luca Ploegmakers
25 Apr- Juf Agnes
25 Apr- Sem van den Akker
29 Apr- Merith van der Steeg
29 Apr- Ruben Termaat

Groep 2 juf Esther 2014-2015

Paaslunch

Uitje naar de Welkoop

Juf Roos had het thema ‘’bloemen’’ opgezet en een leuk uitje gepland naar de Welkoop. De kinderen hebben het gehad over voeding van een plant, gereedschappen die je in de tuin kunt gebruiken en nog veel meer.

Paasgroet De Schauw

Woensdag 1 april hebben de kinderen van groep 2 de Paasgroet gebracht bij de bewoners van De Schauw. Eerst hebben ze een aantal liederen gezongen in de Brasserie, waarna ze naar de begeleide groepen gingen. Ook daar hebben zij gezongen en nog een presentje uitgedeeld. Wij hebben er erg van genoten!!

Ziek zijn

De afgelopen weken zijn wij druk bezig geweest met het thema ''ziek zijn''. Wij hebben dokterskoffers en röntgenfoto's gemaakt. Ook hebben wij veel geleerd in de dokters- en apothekershoek. Wat hebben wij toch een plezier gehad. Als afsluiter kwam de schoolarts bij ons langs om ons iets te vertellen over haar werk. Erg leuk!

Nationale voorleesdag

Hoera, vandaag komt er gezellig een vader voorlezen in de klas! I.v.m. de Nationale voorleesdagen zijn er vaders gevraagd om een keertje te komen voorlezen in de klas. Vandaag lees de vader van Yorben een verhaal voor: De 3 wolfjes en het verschrikkelijk valse varken. Wat was het verhaal toch spannend! Wij hebben genoten. Dank je wel!

Sinterklaas

O wat zijn wij toch weer druk aan het werk over Sinterklaas. Dit jaar zijn wij zijn hulppieten en dat is er wel vanaf te zien. Wij hebben traktaties gebracht bij de bovenbouw en hebben ook al pietengym gehad. Tijdens het gymmen hebben wij laten zien dat wij kunnen balanceren over de dakgoten, cadeaus kunnen mikken in schoorstenen en kunnen klimmen over de daken.

Pepernoten zijn natuurlijk ook belangrijk en lekker tijdens deze feestelijke weken, dus die hebben wij ook nog gebakken. Wat hadden we een plezier met dat mengen en kneden. En o wat waren de handen lekker vies en plakkerig. ’s Middags hebben wij onze eigen pepernoten lekker opgesnoept. Natuurlijk hebben we ook nog een paar in de schoen gedaan zodat Sint en piet ze ook even konden proeven.

KLEUTERTUIN

De kleutertuin had weer wat onderhoud nodig. Daar gingen we dan; in de oude broeken, met onze schep en hark de tuin in. Er werd onkruid gewied en geharkt. Wij hadden ook veel plezier in het lekker vies worden. Aan het einde van de middag zag de tuin er super uit en kon juf Gea muntplantjes in de onkruidvrije stukken poten. Nu nog even wachten en dan hebben wij over een poosje onze eigen muntthee die wij lekker kunnen proeven.

DE MOOISTE VIS VAN DE ZEE

De kinderen hebben de eerste weken van het schooljaar gewerkt over “De mooiste vis van de zee’’. Wij hebben dingen besproken over de zee, de dieren, enz. Ook zijn wij druk bezig geweest met werken en hebben wij prachtige knutsels in het lokaal hangen.

Meer artikelen...

  1. WELKOM IN GROEP 2