PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

19 Jul- Luuk Willemsen
19 Jul- Niva Lam
22 Jul- Jorick Bos
22 Jul- Julian Mijnten
23 Jul- Felicia Dwars

Groep 1 juf Anouk 2014-2015

Sprookjes…

Er waren eens… 24 kinderen in groep 1. Zij hielden ontzettend veel van sprookjesverhalen. Gelukkig mochten ze een aantal weken over sprookjes werken.
De sprookjes Sneeuwwitje en Roodkapje stonden centraal. Op de gang was er een huisje voor de dwergen. Sneeuwwitje kon het huisje schoonmaken, terwijl de dwergen aan het werk gingen in de bouwhoek.
In de klas was er een groot kasteel. Hier woonden heel veel prinsessen, koningen en ridders.
Het waren hele gezellige en sprookjesachtige weken.

Een vrolijk Pasen!

Na het thema Sprookjes begon de Lente. In de klas hebben we geluisterd naar het Paasverhaal. Dat is een spannend verhaal. Gelukkig is de Here Jezus opgestaan!
Voor het paasweekend hebben we samen geluncht. Een croissantje, een ei en nog meer lekkere broodjes. We hebben erg lekker gegeten!

Kanjers!

(Bijna) iedere donderdag hebben we kanjertraining in groep 1.
Hiermee leren we om Kanjers te zijn.
-    We vertrouwen elkaar
-    We helpen elkaar
-    Niemand speelt de baas
-    Niemand lacht uit
-    Niemand doet zielig
Afgelopen donderdag hebben we een kanjertijger gemaakt. Sommige kinderen hadden de tijger snel af. Zij hebben andere kinderen geholpen, want Kanjers helpen elkaar!

Ziek zijn

De kinderen hebben de afgelopen 4 weken gewerkt aan het thema ‘ziek zijn’. Iets wat we allemaal letterlijk en figuurlijk hebben beleefd.
We hadden een apothekershoek waar we recepten konden uitschrijven en medicijnen konden ophalen. In de klas waande we ons in het ziekenhuis. Röntgenfoto’s maken, dokterstassen vullen en we hebben geleerd hoe we onze neus kunnen snuiten. In de bouwhoek zijn er ambulances en ziekenhuizen gebouwd.

Ondertussen kwamen Ko en Flip gewond binnen. Wij moesten ze helpen en verzorgen. Dat hebben we goed gedaan.
Ook hebben we geleerd hoe en wanneer we 1-1-2 moeten bellen. Dit mag natuurlijk niet altijd.

Winter in groep 1

Ook al is er bijna geen sneeuw gevallen, toch hebben we in groep 1 de winter in de klas gehaald. Er was sneeuw, waar veel sneeuwpoppen van zijn gemaakt! Ook hebben we verschillende winterse knutselwerkjes gemaakt.

Om voor de vogels buiten te zorgen, hebben we vetbollen gemaakt. We hebben de vetbollen gemaakt van gelatine, bloem en natuurlijk vogelvoer. Alles bij elkaar en roeren maar!
De gelatine was erg raar. Het werd flubberig. Al met al een gezellige middag. Oma’s en mama’s bedankt!!
Niet alleen voor de vogels thuis hebben we vetbollen gemaakt. We hebben ook wat vetbolletjes gemaakt om buiten voor het lokaal te hangen. Snel naar binnen en wachten…  Komen de vogeltjes bij ons eten??

Feest in de klas

De eerste 4 weken van het schooljaar liggen al achter ons en wat heeft groep 1 al veel geleerd. Ondertussen zijn we al begonnen met het thema feest. Wat wordt het gezellig. Er zijn al een heleboel taarten gebakken, feestjes gevierd en feestartikelen gemaakt. Wij kunnen niet wachten op het feest van Ko.