PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

29 Nov- juf Margreet
02 Dec- Larisa Kucevic
03 Dec- Britt Ham
06 Dec- Juf Linda
06 Dec- Kasmi, Ayoub

Groep 4 juf Agnes en juf Cathy 2011-2012

Schovenhorst

Op woensdag 27 juni gingen we naar Landgoed Schovenhorst. We volgden daar het excursie programma  "Beleef het bos". Dat ging over de zintuigen. We hebben geleerd wat zintuigen zijn en hoe we ze kunnen gebruiken, vooral in het bos.
Moeders en een vader brachten ons met de auto en gingen ook met ons mee het bos in.
Helaas viel er af en toe wat motregen uit de lucht, maar dat kon de pret niet drukken, en de kinderen deden allemaal enthousiast mee. Na een morgen rennen, proeven, ruiken, en voelen aan de Boksboom, werden we weer netjes door de ouders thuisgebracht.

Schoolreis

Op donderdag 14 juni gingen we samen met groep 3 en 5 naar Burgers Zoo.
Met twee bussen werden we gebracht en opgehaald, en in groepjes van 5 kinderen liepen we met vaders, moeders en juffen langs alle dieren. Daarna konden we nog lekker spelen in de (binnen) speeltuin. Het weer was prachtig en we hebben allemaal genoten.
Een paar foto's van een paar kinderen,

Korfbal

Maandag 13 mei speelden we monokorfbal op het veld bij de Meeuwen. Natuurlijk hadden we van te voren ook getraind, dus we wisten allemaal hoe het spelletje ging.
Er werd fanatiek maar sportief gespeeld en, natuurlijk kan het niet anders bij zo'n inzet, er gingen ook nog bekers mee naar huis. Goed gedaan hoor, allemaal.
Het team van Danique, Anna S., Nino, Wesley, Chantal en Nando won een 3e prijs, en Jayten, Joyce, Anna H., Evan, Marin en Yarah wonnen een 2e prijs.
En ons kampioensteam ( 1e prijs) bestond uit Rowan, Sanne, Jarno, Nanouke, Ethan en Femke.
Alle teams zijn toegejuichd door de andere groepen in de hal.

Verjaardag juf Agnes

Op 25 april vierden we de verjaardag van juf Agnes. De klas was prachtig versierd en verschillende kinderen hadden wat ingestudeerd voor de Grote Verjaardagsshow.
En wat een talent is er in groep 4; Dansjes, kunstjes met een voetbal, een zelfgemaakt gedicht en een echte Kennisquiz voor de juf.
De juf kreeg ook mooie cadeautjes en het "Lang zal ze leven "werd op de gitaar begeleid door Jarno. Op de foto's is te zien hoe leuk het allemaal was,en hoe mooi de kinderen eruit zagen.
We deden allerlei spelletjes en het was een gezellige morgen. Bedankt groep 4.

Pasen

Op de donderdag voor Pasen vierden we eerst Pasen in de hal samen met de groepen 1 t/m 4.
Daarna hebben we nog gewoon gerekend, al gingen de sommen wel over Paashazen en Paaseieren. We gingen ook nog een poosje buiten spelen en ondertussen werd er in de klas een echte lunch voorbereid door de Oudercommissie. Het zag er allemaal heel feestelijk uit, het smaakte ook erg lekker. Om half 2 was de schooldag al weer voorbij, en hadden we een weekje vakantie.

Voetbaltoernooi

Op woensdagmiddag 28 maart speelden we een voetbaltoernooi op de velden van Rood-Wit. Onze groep had 2 teams, één onder leiding van de vader van Rowan  en de moeder van Joyce  en een team onder leiding van de vader van Jayten.
Het weer kon niet beter, en de vaders en moeders, opa’s en oma’s konden onder een strakblauwe hemel en een lekker zonnetje genieten van de sportieve prestaties van onze sterrenteams. We hadden natuurlijk goed geoefend in de sporthal en dat heeft vast geholpen. Eerste werden we niet, helaas, maar we hebben lekker gevoetbald en het was heel gezellig.

WAT HEBBEN WIJ ZOAL DE LAATSTE TIJD GEDAAN!!

PROEFZWEMMEN EN AFZWEMMEN:

Voor de voorjaarsvakantie hebben een aantal kinderen mogen afzwemmen voor diploma C of zelfs voor toets 1!!
Voordat het echt zo ver was, moest er eerst een keer proef gezwommen worden.
De kinderen voor C moesten een heleboel baantjes zwemmen en er werd streng gecontroleerd of dat allemaal wel ging volgens de regels. Vooral het borstcrawlen werd streng beoordeeld. Terwijl je steeds maar door moet zwemmen (met je armen), moest je met je hoofd opzij adem halen. Dat was voor een aantal kinderen nog best pittig. Maar… aan het einde van het proefzwemmen kregen ze allemaal te horen dat ze de week erna het andere gedeelte mochten afzwemmen, dus goed gedaan!!
Ondertussen werd er aan de andere kant van het instructiebad hard geoefend voor toets 1. Nanouke was de enige die daarvoor mocht proefzwemmen.
Samen met Joyce is ze al een tijd aan het oefenen voor toets 1 en deze dag was het dus proefzwemmen. Nanouke kon dat niet zonder Joyce, omdat er ook reddingzwemmen aan bod komt bij de toets. Ook hier ging het prima, dus op naar de volgende week.

De vrijdag voor de voorjaarsvakantie was de echte afzwemdag!!
Voor toets 1 was Nanouke aan de beurt en voor diploma C waren het Femke en Jayten (nog maar net in het bezit van diploma B en nu al voor C!! Wauw!), Wesley, Jarno, Rowan en Anna S.
Bij Nanouke was dus ook Joyce, om te helpen!!
Als je de foto’s ziet, dan had iedereen er helemaal zin in.

Er werd hard gewerkt en geshowd hoe goed ze het al kunnen!! Met als resultaat: iedereen een diploma!!!
Gefeliciteerd, hoor! Enne…. Joyce, eigenlijk had jij de diploma ook al verdiend, hoor!! Je was een fantastische hulp!!

Tijdens het afzwemmen lagen de andere kinderen heerlijk te spelen/poedelen in het subtropisch gedeelte. Ook een keertje lekker, toch!

OEFENEN VOOR A:

Ook zijn er nog 2 dames bezig met het oefenen voor diploma A: Danique en Anna Hoekstra.
Anna zwemt nog maar sinds kort en vliegt door de lessen heen. Ze gaat heel erg goed.
Danique vindt het nog best wel spannend, maar doet het ook heel goed.
Sinds 3 weken mogen ze ook al in het instructiebad zwemmen en springen ze al rustig van de kant het water in. GOED GEDAAN, MEIDEN!!

Wat zou het een feest zijn, als deze 2 meiden ook hun diploma A gaan halen in groep 4!! Wij duimen allemaal heel hard voor jullie!! Zet ‘m op!!

WEEKOPENING VAN ONZE GROEP

Maandag 13 februari mocht onze groep de weekopening verzorgen voor de groepen 3, 4 en 5.
Dat betekent dat de kinderen van groep 3 en 5 naar onze groep gaat kijken en luisteren en gezamenlijk zingen we ook een aantal liederen.

Juf Cathy had het zo ingedeeld, dat iedereen iets mocht doen. Of het nou een gedichtje opzeggen was, het gebed voordragen of in een klein toneelstukje spelen. Elk kind had een bijdrage. Het thema was; iets durven doen, ook als je het moeilijk vindt!
Je moet bijvoorbeeld een tas met boodschappen naar een zieke buurvrouw brengen, maar die heeft zo’n enge hond! Wat doe je dan?
Iedereen kreeg een stukje tekst of i.d. mee naar huis en moest dat thuis een paar keer oefenen. Sommigen deden dat zo goed, dat ze de tekst uit hun hoofd konden opzeggen. Geweldig.
En voor sommige kinderen ook best wel spannend, om voor een groep te gaan staan en iets te moeten doen/zeggen.
Maar het ging bij iedereen heel er goed.
Jammer dat Jarno ziek was en dus niet zijn ding kon doen. Terwijl je er hard op geoefend had.

WERKEN IN DE KLAS

We zijn heel erg druk met de verschillende vakken in de groep.

Met rekenen: op dit moment zijn we druk bezig met optellen en aftrekken over het tiental, met behulp van de getallenlijn. Pittig, hoor, voor een aantal kinderen.
Verstandig is om ook thuis eens te oefenen met automatiseren onder de 20.
Bijvoorbeeld: 8 + 9 =  ;  10 – 3 = ; 4 = 5 = ;  14 – 7 =
Daarnaast zijn we ook druk met de tafels.
Alle kinderen hebben de tafel van 1, 2, 5 en 10 al opgezegd. Nu zijn we druk met de tafel van 3 en 4.
Blijf de tafels oefenen, hoor, ook als je die al opgezegd hebt voor de tafelkaart!!

Met spelling zijn we druk met allerlei moeilijke categorieën.
Ook hier is belangrijk dat de kinderen thuis ook het BLOON-pakket oefenen. Juf Agnes en Cathy kunnen op de computer zien wie er veel oefent en wie nog niet.

Met  schrijven: we kunnen alle hoofdletters al schrijven en zijn die nu nog een keer aan het herhalen. De meeste kinderen mogen ook al met een pen schrijven en waarschijnlijk vanaf begin maart mag iedereen dat. Dat vinden alle kinderen reuzeninteressant.

Met geschiedenis zijn we tijdens de verwerking druk met elkaar in overleg. We mogen dan samen de vragen maken en met elkaar bespreken. Aan het eind van de les doen we dat met de juf.

Met verkeer hebben we het over ons gedrag op straat, als voetganger en als bestuurder. Jaja, we zitten toch ook wel eens op de fiets (dan ben je bestuurder) en we rijden ook wel mee in de auto (hoe hoor je dan te zitten en waar; hoe moet je je gedragen?).
Als je op straat bent, hoe kunnen mensen jou dan goed zien? Waar moet je dan allemaal aan denken?

Tijdens de kanjertraining luisteren we altijd naar een verhaal en gaan we met elkaar bespreken wat er wel of niet goed gaat in dat verhaal. Hoe je dat anders zou moeten doen. Of dat ook wel eens bij ons voorkomt en wat we dan doen.
Tijdens de les weten de kinderen heel goed wat de kanjerregels zijn, maar in de praktijk is het soms nog wel moeilijk. Maar iedereen doet hard zijn/haar best om op een goed manier met elkaar om te gaan.
Naast het bespreken en verwerken van een verhaal, doen we ook spelletjes. Hierbij gaat het om goed kijken, horen, voelen, vertrouwen hebben.

Soms combineren we zo’n les ook met een tekenles, gekoppeld aan een speciale dag. Zo hebben we een soort Valentijnshart gemaakt, maar dan niet voor iemand die jij zelf zou kiezen (omdat je daar verliefd op bent of heel aardig vindt).
We hebben alle namen van de kinderen in een bakje gedaan en iedereen trok daar een naam uit. Voor die persoon, uit je eigen groep dus, moest je een hart maken. Daarop schreef je ook nog een klein verhaaltje/gedichtje. De opdracht was iets aardigs over die persoon te schrijven.

Af en toe is er natuurlijk ook tijd voor iets grappigs: zoals de goocheltruc van Marin.
Enthousiast had hij verteld dat zijn ouders naar een goochelshow waren geweest en kon hij nu een van die trucs aan ons showen.
Hij had een grote luciferdoos bij zich en rammelde daarmee. Van tevoren had hij laten zien dat er iets in de doos zat. Na hard schudden, zonder de doos open te hebben gedaan, bleek de doos leeg te zijn.
Er werd met grote ogen gekeken!!

En Marin stond uiteraard te glimmen, dat hij iedereen beet had.
Helaas wilde hij aan niemand de truc uitleggen, maar hé…. Dat doet toch geen één goochelaar!!

Goed gedaan, kerel!!

HET RAPPORT

Voor de vakantie kregen de kinderen ook allemaal een rapport mee naar huis.
Iedereen is dan toch wel gespannen hoe het zal zijn.
De maandag voor de vakantie hebben we eerst een kijkmiddag gehad. Alle ouders/opa’s/oma’s mochten komen kijken.
Zelfs uit het hoge noorden van ons land, uit Drachten, kwamen een opa en oma  speciaal kijken in de schriftjes.
Leuk hoor!!

Voorstellen

Mijn naam is Wilma en dit is mijn eerste jaar aan de Pabo.
Ik studeer op de CHE in Ede, waar ik het erg naar mijn zin heb.
En naast school hebben we ook stages.
Ik ben nu al een week in groep 4 geweest, Ik ben er totaal 4 weken ( week 9, 13, 21 en 24 ).
Tijdens die weken geef ik ook les aan de kinderen.
Groep 4 vind ik een erg leuke klas en ik heb het erg naar mijn zin!
Ik hoop dat het de komende weken zo gezellig blijft als dat het nu is geweest!
En dat ik veel aan en van de kinderen kan leren!
Groetjes juf Wilma.

SINTERKLAASFEEST IN GROEP 4

Afgelopen maandag was het natuurlijk ook voor groep 4 sinterklaasfeest.
Iedereen had er heel erg naar uitgekeken en heel veel zin in.
Sommigen waren er misschien zelfs wel een beetje zenuwachtig voor.

Om kwart over 10 mochten we naar de hal komen om, samen met groep 3, bij Sinterklaas en zijn zwarte pieten op bezoek te komen.
Eerst kregen de pieten hun eigen mutsen terug. Ze waren ergens in school gevonden.
Chantal mocht er ook eentje geven.
Toen de pieten hun eigen muts weer op hadden, kregen alle kinderen ook weer hun eigen muts terug. Die waren per slot van rekening met de bakfiets mee gekomen.

Daarna hebben we wat liedjes gezongen voor de Sint (de pieten deden alsof ze op de fiets zaten bij het lied “Zwarte Piet ging uit fietsen”) en toen mochten er allemaal verschillende kinderen bij hem komen.

Nadat er allerlei kinderen van groep 3 dingen hadden verteld of laten zien, waren wij eindelijk aan de beurt.

Eerst mochten Nino en Anna Hoekstra bij de Sint komen. Nino, omdat hij heel goed in turnen is en Anna, omdat ze net verhuisd is.

Daarna zongen we, met de hele groep,  het tafellied van de tafel van 2.
Aan het eind deden Nino en Marin daar nog een stoer kunstje bij.

Tja, toen mocht Richard bij de Sint komen. Hij had begrepen dat Richard heel goed kan zingen en vroeg hem een liedje voor hem te zingen. Dat ging Richard iets te ver, maar hij wilde wel met de hele groep iets zingen. Gelukkig vond Sint dat ook goed. Je hoorde Richard er echt boven uit, hoor, zo goed kan hij zingen.

Na Richard was Rowan aan de beurt!
Ohoh, die ging met knikkende knieën naar de Sint. Deze had gehoord, dat Rowan helemaal geen stoel heeft in de klas en maakte zich daar wel zorgen om. De juffen moesten uitleggen, dat hij die stoel wel heeft, maar er meestal niet op zit. Tja, de tip van Sint was toch echt iets vaker gebruik te maken van die stoel!!

Nando mocht vertellen, dat hij heel goed kan schrijven. Dat komt omdat hij er heel goed voor oefent thuis. Daar was de Sint erg trots op (en de juffen ook!!).
Femke mocht als voorleeskampioen een stukje voor de Sint voorlezen. Ze zocht met één van de Pieten een leuk boek uit en begon op haar gemak voor te lezen. Een applaus waard!

Daarna mochten de kinderen, die hun zwemdiploma A of B hadden gehaald, bij de Sint voordoen hoe je de borstcrawl doet. Nou, dat was natuurlijk een eitje!!

Wel even verdrietig voor Yarah, want de Sint had haar niet bij het zwemgroepje opgenoemd. Maar dat kwam helemaal goed.
Veel leuker zelfs, want zij mocht in haar eentje even bij de Sint komen en de (veel moeilijker) rugcrawl voordoen. Dat kan ze heel goed!!

Als laatste in de hal, mochten we nog een stukje van de pietengym laten zien.
Het worstelen met elkaar. Zelfs de pieten deden mee en ééntje kregen ze op de grond. Yeah!

Terug in de klas kregen we allemaal een cadeau. Hoewel, allemaal?
De Pieten hadden een foutje gemaakt en had het cadeau van Nino naar de Gabriëlschool gebracht!!
Tssss, terwijl Nino al een hele tijd bij ons in de groep zit.
Maar geen paniek, het werd snel geregeld en alles is toch nog goed gekomen.

Dank u wel, Sint en Pieten, voor het mooie cadeau en de gezellige dag.

Goede reis terug naar Spanje!

23 november 2011

Weer even bijpraten over waar we de laatste tijd mee bezig zijn in onze groep.

EEN NIEUWE KLASGENOOT:
Nino Maarseveen is bij ons in de groep gekomen. Een heel gezellige knul, die meteen in onze groep werd opgenomen.
Fijn, dat jij er nu ook bij bent in onze groep!! Voel je welkom!!

REKENEN:
We zijn op dit moment druk bezig met het opzeggen van de tafels 1, 2, 5 en 10. Maar ook andere tafels worden al wel opgezegd.
Knap hoor, wat sommigen al kunnen!
We zijn op dit moment bezig met blok 5 en starten elke les met 5 minuten oefenen van deze tafels. Vooral ook het door elkaar kunnen opzeggen. Het is niet alleen de bedoeling dat je de tafel van 1 x tot en met 10 x op kunt zeggen, maar dat je ook in één keer antwoord kunt geven op: hoeveel is 6 x 5 ??

HEEL BELANGRIJK:

Als je de tafel opgezegd hebt en je hebt een sticker op jouw tafelkaart mogen plakken, denk dan niet dat het dan klaar is.
Het blijft heel belangrijk dat je die tafels daarna blijft oefenen. Anders ben je ze toch weer snel vergeten.

SPELLING:
Elke week zijn we natuurlijk druk bezig met het oefenen van verschillende (en soms behoorlijk lastige) categorieën. Die woorden komen ook weer terug in de taallesjes.
Maar het blijft ook belangrijk om deze woorden extra te oefenen.
In de klas doen we dat o.a. met behulp van het BLOON-blad.
Ook kun je thuis oefenen op de computer via www.bloon.nl
Iedereen kan daar thuis op inloggen en dan krijg je gerichte oefeningen.
Wij, als leerkracht, kunnen via de computer terug zien wie er geoefend heeft en hoe dat oefenen is gegaan.
We merken wel dat lang niet iedereen thuis oefent en dat is wel jammer, want dat zien we dan soms ook terug in de dictees die we na een oefenperiode afnemen.
Blijf ook thuis wel de woordjes oefenen, zeker als je weet dat je het best wel moeilijk vindt.

SINTERKLAAS:
Tja, ook voor onze groep allemaal nog heel erg spannend.
Het sinterklaasjournaal wordt elke dag gevolgd en besproken. Het houdt ons allemaal heel erg bezig en we hebben heel veel zin in het feest straks bij ons op school!!
Een tijdje terug kregen we via de post een kaart van Sinterklaas, met een vlag erbij. Het was de bedoeling dat er een vlag in de mast gehesen zou worden.
We voelen ons al best groot vergeleken met de kleuters, dus waren we ook meteen bereid om ‘onze groepsvlag’ op te laten hangen in de vlaggenmast.
We zijn er best trots op dat “onze” vlag daar hangt!!

En we hebben gemerkt dat de pieten er ook echt op af komen!!

AFZWEMMEN:
Afgelopen vrijdag, 18 november 2011, mochten er 5 kinderen uit de groep afzwemmen voor diploma B!!
Marin, Yarah, Ethan, Femke en Jayten hadden er helemaal zin in! Vaders, moeders, opa’s en oma’s waren opgetrommeld om te komen kijken. Gezellig met z’n allen in de bus naar het zwembad: Dûh, dan hoef je natuurlijk niet naast je moeder te zitten, want dat staat niet stoer!!
Bij het zwembad aangekomen, stonden ook daar nog mensen ons op te wachten.
Vol spanning de zwemkleren en extra kleren aan en starten maar.
Baantjes zwemmen met kleren aan, duiken in het water en dan een eindje onder water zwemmen naar een gat, nog effe wat baantjes op de buik en rug en onderweg onder een mat door of erover heen klimmen. Allemaal geen probleem!
Daarna laten zien dat je, met je gezicht in het water, best een eind kunt drijven.
Of op je rug. Eitje!!
Nog even showen dat je ook de borstcrawl en rugcrawl kunt! Pffff!

Nou ja, wat we al wel wisten: ze waren alle 5 geslaagd!! GEFELICITEERD!!

Goed gedaan, hoor!

Ondertussen mochten de andere kinderen lekker ‘vrij’ zwemmen in het kleine bad. Lekker met banden en allerlei spullen plezier hebben met elkaar!

Kijk maar eens naar alle blije gezichten op de foto’s!ONZE STAGIAIRE:
Al een tijdje hebben wij juf Mariska in de groep.
Zij zal zich even aan jullie voorstellen:

Even voorstellen,

Even een stukje schrijven om wat over mezelf te vertellen.
Ik ben Mariska en dit jaar is mijn tweede jaar aan de Pabo. Ik studeer op de CHE in Ede, waar ik het erg naar mijn zin heb.
En naast school hebben we dus ook stages.
Ik ben nu al een aantal weken in groep 4, meestal ben ik er op donderdag en vrijdag en af en toe een hele week. Tijdens die dagen geef ik ook les aan de kinderen, dit wissel ik af met juf Cathy of met juf Agnes.
Groep 4 vind ik een erg leuke klas en ik heb het erg naar mijn zin!
Ik hoop dat het de komende weken zo gezellig blijft als dat het nu is geweest! En dat ik veel aan èn van de kinderen kan leren!

Groetjes juf Mariska

12 oktober 2011

Voorleeswedstrijd:

We hebben de laatste weken een voorleeswedstrijd in onze groep gehouden.

Elk kind mocht zelf kiezen of hij/zij daar aan mee wilde doen. En je raadt het nooit: Iedereen was enthousiast en wilde heel graag meedoen!!

Er is hard geoefend thuis en iedereen zat trots op de kruk voor in de klas.


Wat een leuke, mooie of grappige verhalen hebben we gehoord.

Iedereen heeft het héél erg goed gedaan.

Wat kunnen jullie goed voorlezen, zeg!! Of je lezen nou gemakkelijk vindt of dat je er juist nog heelveel moeite mee hebt, iedereen deed het fantastisch!

Jullie hebben allemaal je voorleesdiploma gekregen: GEFELICITEERD!!

 

Het was voor de juffen daarom best moeilijk om een winnaar uit te kiezen, want iedereen was eigenlijk wel winnaar. Dat natuurlijk niet, dus we hebben toch een keus gemaakt.

Uitgekozen tot beste voorlezer van groep 4: Femke!!


Gefeliciteerd, dametje!! Je hebt een mooi boek gekregen: Stef heeft lef!

Veel leesplezier!

 

Ook werd het voorlees-t-shirt verloot!

De gelukkige winnares is: Anna!! Veel plezier ermee, hoewel…. Het zal nog wel even duren voordat je die echt aan kunt!!


Stoer hoor, dat iedereen op de kruk ging zitten!! We zijn supertrots op jullie!!

 

Knutselen kinderboekenweek
Omdat we met de kinderboekenweek bezig zijn geweest, hebben we ook geknutseld.
Iedereen mocht een schilderij maken voor een ander: iemand die voor jou heel bijzonder is. Daarna hebben we er nog een mooie lijst omheen gemaakt.
Vrijdag voor de herfstvakantie neemt iedereen zijn schilderij mee naar huis en is het de bedoeling dat je dat cadeau ook echt aan de persoon/personen geeft voor wie het bedoeld is.


Tafels leren
We hebben de tafel van 2 er ook bijgeleerd! Fijn als thuis ook geoefend wordt.
Na de herfstvakantie gaan we beginnen met het overhoren van de tafels.
Als je de tafel vlot op kunt zeggen (van 1 x 2 t/m 10 x 2) en daarna ook nog een paar door elkaar kunt beantwoorden: Dan komt er een sticker op je tafelkaart!!
Elke dag even 5 minuutjes oefenen! Succes!!


Drama-les gevoelens
Donderdagmiddag 3 november gaan we naar De Aker. Daar krijgen we een drama-les over het voelen en uiten van emoties in verbale en non-verbale zin. Wat een moeilijke zin, hè?
Wat wordt daar mee bedoeld:
Hoe laat je emoties/gevoelens zien? Welke gebaren gebruik je daarbij? Heb je veel woorden daarvoor nodig of juist niet.
Op school hebben we dan al een beetje gehad over dit voelen en uiten van emoties.
In De Aker komt een kunstenaar en die geeft ons een drama-les.


Spelling
Op de computer (www.bloon.nl) zijn weer de nieuwe woordpakketten gezet, waar we op dit moment mee aan het werk zijn.
Het is de bedoeling dat uw kind beide pakketten oefent!!
Dus pakket 03A én 03B!!
Bij fouten kan het kind de woorden (die nog niet helemaal goed gingen) nog eens extra oefenen.
Galgje is een extra spelletje!!


Rekenen
Op dit moment zijn we met blok 3 bezig.
Elke les begint met een paar minuten klokkijken. We oefenen nu de hele en halve uren. De meeste kinderen kunnen dit al heel goed.

Bij de hele uren staat de grote wijzer altijd op de 12!
De kleine wijzer staat precies op een cijfer! Bij 1 uur dus op de 1!

Bij de halve uren staat de grote wijzer altijd op de 6!
De kleine wijzer staat in het midden van 2 getallen! Bij half 8 staat de wijzer dan tussen de 7 en 8!

Na de herfstvakantie starten we met blok 4.
Elke les zal dan beginnen met het opzeggen en oefenen van de tafel van 5:

1 x 5 =   5
2 x 5 =  10
3 x 5 =  15
4 x 5 =  20
5 x 5 =  25
6 x 5 =  30
7 x 5 =  35
8 x 5 =  40
9 x 5 =  45
10 x 5 =  50