PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoë Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 7a Juf Linda

Constructies van spaghetti en marshmallows

Als juf Linda op kamp is vermaken wij ons best..........

We hebben constructies van spaghetti en marshmallows gemaakt.

Schoolreisje

Lees meer...

Hoera, een feestje!!

Woensdag 1 juni vieren meester Bob, juf Linda en juf Hanneke hun verjaardag. Je mag verkleed op school komen, maar het hoeft niet. Misschien kan je met je groep een thema afspreken. Bijv. Doe eens raar met je haar of versieren kan iedereen of hoe eng griezel jij? of welk stripfiguur ben jij? of bekend van radio en TV.

Die ochtend zijn we tot ongeveer 10.30 uur in onze eigen klas en mogen jullie als groep de tijd vullen. Maak een programma waaraan zoveel mogelijk kinderen hun medewerking verlenen. Daarna hebben wij drieën iets leuks bedacht.

We gaan die ochtend niet naar de gymzaal en je hoeft geen eten of drinken mee te nemen. Het feest is om 12.15 uur afgelopen.

Succes! Wij zien er naar uit!!

Meester Bob, juf Linda en juf Hanneke

Cum Laude

Wilmar en Joël zijn cum laude geslaagd voor hun verkeersexamen. Gefeliciteerd!!

Uitslag verkeersexamen

Hierbij foto's vanaf het Fontanusplein, waar de kinderen van groep 7 hun praktijk examen voor verkeer starten.
Iedereen geslaagd voor zowel theorie en praktijk dus een compliment naar de kinderen en juf Linda.

Verkeersexamen

Binnenkort is er het verkeersexamen. Afgelopen vrijdag hebben we flink kunnen oefenen omdat de juf vertelde dat het examen vervroegd was! Natuurlijk was dit een 1 april grap, maar toch twijfelde een aantal kinderen. Wel hebben we gezien of we zouden slagen of zouden zakken. Dus we weten zelf of we nog moeten oefenen!

Thuis kunnen de kinderen ook oefenen. Op www.veiligverkeernederland.nl/examen kunnen de kinderen examens oefenen. Deze komen overeen met het echte examen.

Het schriftelijke examen is op 14 april en het praktische examen is op 19 april. De tijden van het praktische examen komen binnenkort! Het is verstandig om de route nog een keer door te nemen met de kinderen zodat ze niet voor verrassingen komen te staan.

Namens alle juffen en meesters wensen we de kinderen veel succes met het examen!

Veilig internet

Tegenwoordig kunnen we heel veel zelf op het internet opzoeken. Dit is goed, want dit kan helpen bij een spreekbeurt of boekbespreking. Maar er zijn ook sites waar we op een aantal dingen moeten letten. Zo hebben veel kinderen hyves. Hierin kunnen we veel over onszelf kwijt. Hierbij moeten we goed nadenken of dit informatie is die iedereen mag lezen. geef je bijvoorbeeld je telefoonnummer op zo’n site? Denk daarbij dus goed na. Ook kunnen kinderen onaardige dingen tegen elkaar zeggen op hyves. Dit gebeurt helaas veel. Dat komt omdat het makkelijk is om dingen op te schrijven. Als je dit van plan bent, vraag je dan eerst even af of jij dit leuk zou vinden en of je dit ook tegen hem/haar durft te zeggen. Dan weet je zelf wel wat je moet doen. Let dus goed op wat je op het internet zet, want iedereen kan het lezen! Ook moet je voorzichtig zijn met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Hierover krijgen we elke vrijdag les en leren we hoe we op een veilige manier kunnen internetten.

Gedichten op kleuren

Klik hier om gedichten op kleuren te bekijken. Gemaakt door de kinderen van groep 7

Spreekbeurten en boekbesprekingen

De spreekbeurten zijn bijna voorbij. We hebben allerlei nieuwe dingen geleerd en ontdekt. Laats hadden we een hele spannende spreekbeurt over spinnen! Best eng al die plaatjes, maar gelukkig zijn de spinnen in Nederland niet gevaarlijk! Omdat de spreekbeurten bijna voorbij zijn is het tijd voor onze boekbespreking. Hieronder nog even de informatie daarvan!

Dit jaar gaan we weer boekbesprekingen houden.

Je kiest een boek wat je leuk vindt om te lezen. Over dit boek ga je een bespreking houden. Over een boek kan je veel vertellen. Graag wil ik horen waarom je voor dit boek gekozen hebt en wie de schrijver is. Ook zoek je wat informatie over de schrijver. Daarnaast ga je op zoek naar de uitgeverij en illustrator (tekenaar). Deze staan vaak voorin het boek. Dan ga je vertellen wie de hoofdpersonen zijn en waar het boek over gaat. Dan lees je een leuk of een spannend gedeelte van het boek voor. Maak de andere kinderen nieuwsgierig om ook het boek te gaan lezen!

Je boekbespreking duurt 5-10 minuten. Daarbij mag je alleen een mindmap en je boek gebruiken.

Ook maak je een boekverslag waarin je alle informatie zet. Deze moet op de computer gemaakt worden! Deze gebruik je dus niet bij de boekbespreking.

Je krijgt 1 cijfer voor je bespreking en je verslag. Als je nog vragen hebt, kom dan even bij mij, dan help ik je ermee!