PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

26 Sep- Jayden van den Akker
28 Sep- Noah van Leeuwen
29 Sep- Anniek Roordink
29 Sep- Gerben Meijer
01 Oct- Esmee Roordink

Groep 1b Juf Esther

Schoolreisje

Lees meer...

Welkom in groep 1b

De instroomgroep is in januari begonnen met  12 kinderen, waarvan er al 8 een poosje bij Juf Gea en Juf Hilde in de klas hebben gezeten. De andere kinderen zijn net begonnen. Elke eerste maandag van de maand komen er weer nieuwe kinderen in de groep en zo groeit ons klasje lekker door.

We beginnen elke dag in de kring. We bespreken welke dag het is en wat we allemaal gaan doen. Elke dag is er weer een nieuw geluksgroepje die wat mag vertellen in de kring. Ook zitten er  weer nieuwe hulpjes naast de juf.

De kaarsjes worden aangestoken, we luisteren naar het verhaal van Mies en Max of een mooi Bijbelverhaal, zingen en bidden. Het is wel even stilzitten, maar daarna kunnen we lekker aan de slag. De juf legt uit wat voor een werkjes of spelletjes gedaan mogen worden. De kinderen mogen naar hun groepje en gaan op hun eigen plek zitten, waarna ze lekker aan het werk kunnen.

Dan is het tijd om in de hoeken te spelen. De kinderen mogen groepje voor groepje bij het kiesbord komen en de juf laten weten waar ze willen spelen. Dit noteert de juf dan op het kiesbord.

Van al dat harde werken en spelen krijgen we wel trek. Tijd voor eten en drinken! De kinderen halen groepje voor groepje hun tas, zetten hun eten en drinken op tafel en wachten netjes totdat iedereen klaar is. We zingen ‘’Eet en drink smakelijk’’  en dan mogen we beginnen. De kinderen die klaar zijn mogen een boekje uit de boekenkrat pakken en deze lezen totdat iedereen klaar is. Tijd voor een spelletje in de kring. Er wordt een boek voorgelezen en/of een taal-rekenspelletje gedaan.

De kinderen mogen weer groepje voor groepje hun jas halen en deze aantrekken in de klas. Twee aan twee gaan de kinderen naar buiten waar ze kunnen genieten van de leuke speeltoestellen die wij op het plein hebben. Genoeg te beleven!

’s Middags kijken we weer of iedereen er is en beginnen we met een spelletje in de kring: een taal-rekenspelletje, muziek of natuurlijk de kanjertraining. Dan is het weer tijd om te kiezen in welke hoek de kinderen willen spelen. Als laatst nog even buiten hollen en dan zit de dag er al weer op.

We werken elke keer weer aan een ander thema. We zijn begonnen met ‘’ziek zijn’’. De kinderen konden lekker spelen in de doktershoek, winkeltje spelen in de apotheek en experimenteren met water in het laboratorium. Bent u nieuwsgierig? Kijk maar eens om het hoekje in onze klas of hou de site in de gaten, want daar komen de foto’s op te staan.

Groetjes van de kinderen en de juf Esther.