PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Fout
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/users/pcbdeftp/pcbdepelikaan.nl/images/schoolreisgrp1b
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/users/pcbdeftp/pcbdepelikaan.nl/images/kunst1b
Attentie
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/schoolreisgrp1b
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kunst1b

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

26 Sep- Jayden van den Akker
28 Sep- Noah van Leeuwen
29 Sep- Anniek Roordink
29 Sep- Gerben Meijer
01 Oct- Esmee Roordink

Instroomgroep juf Esther 2009-2010

Afscheid van Juf Esther

Schoolreisje

{gallery}schoolreisgrp1b{/gallery}

Kleutervierdaagse

Thema kunst in de kleutergroepen!

Op dit moment zijn de kinderen druk bezig met het thema kunst. Aan de waslijn in de klas hangen al verschillende kunstwerken die de kinderen hebben gemaakt zoals een Mondriaan schilderij, palet en  lijst. In de lijst komt een kunstwerk die de kinderen zelf hebben gemaakt in het atelier. In het atelier kunnen de  kinderen hun eigen kunstwerken maken met wascokrijt, houtskool, potloden en stiften. Ook de nieuwe zandtafel op de gang wordt goed gebruikt. De kinderen maken hierin hun eigen zandsculpturen.

Tijdens het thema kunst leren de kinderen verschillende kleuren en vormen benoemen. Ook hebben ze  vorige week geleerd wat voor een nieuwe kleuren je kan krijgen met de kleuren rood, geel en blauw. Best lastig dat mengen met al die kleuren.

De kinderen zijn enthousiast bezig met het thema en voelen zich al echte kunstenaars.

{gallery}kunst1b{/gallery}

Welkom bij de instroomgroep!

Mijn naam is Esther Woudenberg en ik ben 4e jaar pabostudente op de CHE te Ede. Ik ben bezig met het laatste jaar van mijn opleiding en ga nu mijn laatste stage lopen waarin ik 40 dagen zelfstandig lesgeef aan de kinderen. Deze laatste stage mag ik lopen in de instroomgroep van de Pelikaan. Samen met Gea van den Berg geef ik les aan de nieuwe instroomgroep die op 1 februari zal beginnen. Maandag, dinsdag en woensdag zal ik voor de klas staan en Gea zal op donderdagochtend de kinderen lesgeven. In de hal van de school is afgelopen maand een speciaal lokaal ingericht voor de nieuwe kinderen die op school komen. De klas zal begonnen worden met 8 kinderen, waarna er per maand weer nieuwe kinderen bij zullen komen. We hopen te eindigen met een klas van ongeveer 15 kinderen. Ik kijk erg uit naar mijn stage en hoop dat de kinderen het naar hun zin zullen hebben in de nieuwe klas.

Van de eerste ochtend van de nieuwe kleutergroep hebben wij foto's gemaakt: