PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Fout
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/users/pcbdeftp/pcbdepelikaan.nl/images/schoolreisgrp67
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/users/pcbdeftp/pcbdepelikaan.nl/images/schrijven7b
Attentie
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/schoolreisgrp67
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/schrijven7b

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoë Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 7b juf Hanneke 2009-2010

SCHOOLREIS GROEP 6 EN 7

Dinsdag 1 mei zijn we met de groepen 6 en 7 op schoolreis geweest naar Burgers Zoo in Arnhem. Het was superleuk! De busreis was niet al te lang; niemand ziek, iedereen vrolijk!
In de dierentuin hebben we eerst een terras opgezocht waar altijd één van de juffen of meester zat. Hier was een hele leuke speeltuin. Hiervandaan kon iedereen in groepjes zijn eigen gang gaan. Naar de apen, giraffen, olifanten, tijgers, noem maar op. Of verdwalen in de ‘bush’, ‘desert’ of ‘jungle’. Het aquarium vonden de meeste kinderen het aller-coolst.
Om half 12 kregen we een patatje met een pakje drinken, om kwart over 3 een ijsje en om 4 uur reed de bus weer richting Putten. We waren op tijd weer terug bij school.

Het was een geslaagde schoolreis met prachtig weer!

Groetjes,
juf Hanneke, juf Linda, juf Lineke, meester Corneel en juf Elma

{gallery}schoolreisgrp67{/gallery}

Lees meer...

Schrijven

De computer en het digitale schoolbord draaien bijna overuren. Maar wij vinden het een goede zaak dat kinderen ook schrijven.

In groep 7 oefenen we nog minimaal de al aangeleerde vormen en houden we ons meer bezig met het gebruik van verschillende letters op verschillende plaatsen. Denk aan reclame en neonletters, graffiti en tekst in stripballons.

{gallery}schrijven7b{/gallery}

Wij van groep 7b

Highlights van groep 7b

Op maandag beginnen we in de kring met onze belevenissen van het weekend.

Elke dag gaat het digitale schoolbord aan en zingen we mee met de opwekkingliederen die we mooi vinden of passen bij een van de Bijbelverhalen die we gehoord hebben.

De ochtenden hebben bijna allemaal dezelfde agenda:

Rekenen, taal, pauze, stillezen (sommige van ons zijn tutor van kinderen uit groep 5), spelling en zelfstandig werken.

Op de middagen leren we europa beter kennen, horen we bijzonderheden over onze geschiedenis, zien we een filmpje over iets uit de natuur and we learn to speak English .

Daarnaast passen we onze rekenvaardigheden toe bij het hoofdrekenen, besteden we tijd aan begrijpend lezen en elke week houdt  een van ons een spreekbeurt.

Ook bereiden we ons voor op het verkeersexamen.  15 april is het theorie gedeelte en op 20 april fietsen we met een rugnummer door Putten voor het praktische deel.

Elke vrijdag schuiven we aan bij groep 7a en die dag kijken we naar het schooltvweekjournaal en hebben we ’s middags crea.

In ons lokaal is dus het krijtbord vervangen door een digitaal schoolbord en dat gebruiken we elke dag. Om een bladzijde te zien uit een van onze methodeboeken, zodat de juf kan uitleggen wat er van ons verwacht wordt of om een spelletje te doen op een van de vele voorhandenzijnde sites. Wij gebruiken vaak

www.meestermichael.nl

www.meestersipke.nl

www.veiligverkeernederland.nl

De Kanjerlessen komen ook elke week aan bod. Daar leren we hoe we een prettig mens kunnen blijven. En daardoor dus een leuk leven kunnen leiden met elkaar.

Kortom: we zijn hartstikke druk!

Groetjes  Groep 7b en juf Hanneke

Optreden in het circus groep 7b

Gemaakt tijdens de opening van de geheel verbouwde en gerenoveerde Pelikaan op 29 oktober 2009.