PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Fout
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/users/pcbdeftp/pcbdepelikaan.nl/images/verjaardagelma
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/users/pcbdeftp/pcbdepelikaan.nl/images/oranjegrp6
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/users/pcbdeftp/pcbdepelikaan.nl/images/schoolreisgrp67
Attentie
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/verjaardagelma
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/oranjegrp6
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/schoolreisgrp67

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoë Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 6 juf Elma en juf Cathy 2009-2010

Verjaardag en afscheid

Dinsdag 15 juni hebben we de verjaardag van juf Elma en het afscheid van meester Corneel gevierd.

We begonnen in de kring met cadeautjes; wat zijn we verwend! Bedankt voor alle mooie dingen. Daarna krantenmeppertje; spannend! Vervolgens werden meester Corneel en juf Elma verrast met leuke toneelstukjes. Hier was veel aandacht aan besteed. Super!

In een circuit deden we verschillende spelletjes binnen en buiten (cake versieren, hoed maken, ballon trappen, crazy-water-race, flessenvoetbal). Na een spelletje in de kring werden om 12 uur pannenkoeken gebracht. Moeders bedankt voor het bakken. Ze smaakten heerlijk!!

Na de pauze nog een spelletje bingo, een ijsje en naar huis. Het was een gezellige dag!

{gallery}verjaardagelma{/gallery}

Oranje-gevoel

Maandag 14 juni hebben we met de hele school de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal gekeken. De meeste kinderen waren in het oranje; een mooi gezicht. En het werd 2-0!! Olé, olé, olé!

{gallery}oranjegrp6{/gallery}

SCHOOLREIS GROEP 6 EN 7

Dinsdag 1 mei zijn we met de groepen 6 en 7 op schoolreis geweest naar Burgers Zoo in Arnhem. Het was superleuk! De busreis was niet al te lang; niemand ziek, iedereen vrolijk!
In de dierentuin hebben we eerst een terras opgezocht waar altijd één van de juffen of meester zat. Hier was een hele leuke speeltuin. Hiervandaan kon iedereen in groepjes zijn eigen gang gaan. Naar de apen, giraffen, olifanten, tijgers, noem maar op. Of verdwalen in de ‘bush’, ‘desert’ of ‘jungle’. Het aquarium vonden de meeste kinderen het aller-coolst.
Om half 12 kregen we een patatje met een pakje drinken, om kwart over 3 een ijsje en om 4 uur reed de bus weer richting Putten. We waren op tijd weer terug bij school.

Het was een geslaagde schoolreis met prachtig weer!

Groetjes,
juf Hanneke, juf Linda, juf Lineke, meester Corneel en juf Elma

{gallery}schoolreisgrp67{/gallery}

Lees meer...

Even voorstellen: groep 6

Wíj zitten met z’n allen in groep 6. Een lekker stel dat houdt van gezelligheid. Naast die gezelligheid wordt er ook hard gewerkt in groep 6. Op school, maar ook thuis.
We hebben net een winters verslag gemaakt. Dat was best pittig hoor! We zijn een heleboel te weten gekomen over ijsberen, pinguïns, pooldieren of sneeuw. En nu mag de juf aan het werk, want het moet natuurlijk ook allemaal worden nagekeken.
Met rekenen werken we met hele grote getallen; tot de 100.000! We zijn met breuken bezig, klokkijken, invullen van verhoudingstabellen enz. Voor sommige kinderen een makkie, maar anderen moeten er hard op zwoegen. En laten we die tafels niet vergeten! Nog steeds kan niet iedereen deze dromen. We moeten echt blijven oefenen, oefenen, oefenen.
Met spelling leren we spellingregels en we oefenen met de woorden van het woordpakket, want 1 keer in de 3 weken hebben we een controledictee. Met taal komt van alles aan bod dat te maken heeft met de Nederlandse taal; spreekwoorden, onderwerp, persoonsvorm, moeilijke woorden enz. We lezen ook veel; elke dag een poosje in ons eigen leesboek en daarnaast begrijpend lezen en ‘Leeshuis’.

En dan hebben we nog aardrijkskunde, geschiedenis, natuur. Op school wordt hier van alles over verteld en thuis moeten we het leren. De één vindt het reuze interessant, de ander doet liever iets anders.
We werken regelmatig boven in het computerlokaal. Hier doen we leerzame spelletjes, werken aan ons verslag en binnenkort gaan we leren hoe ‘Word’ in elkaar zit.
Elke 2 á 3 weken krijgen we een nieuwe weektaak. Hierin staan allemaal verschillende opdrachten. We mogen zelf weten waar we als eerste aan beginnen, maar we moeten wel proberen om het af te krijgen. Goed plannen dus!
Behalve hard werken, is er gelukkig ook tijd voor meer ontspannen onderdelen, zoals gym, tekenen, crea, kanjertraining, zingen, af en toe een toneelstukje, spelletjes tussendoor enz.

Op dit moment is juf Cathy er jammer genoeg niet. Ze wordt op 22 februari geopereerd aan haar rug. Gelukkig is juf Lineke er wel. Zij gaat er, samen met juf Elma, voor zorgen dat groep 6 gewoon door kan werken, leren en ontspannen! 

Optreden in het circus groep 6

Gemaakt tijdens de opening van de geheel verbouwde en gerenoveerde Pelikaan op 29 oktober 2009.