PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Fout
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/users/pcbdeftp/pcbdepelikaan.nl/images/schoolreisgrp3b
  • JFolder: :bestanden: Pad is geen map. Pad: /home/users/pcbdeftp/pcbdepelikaan.nl/images/voetbal3b
Attentie
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/schoolreisgrp3b
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/voetbal3b

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoë Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 3b juf Daniëlle 2009-2010

Schoolreisje

{gallery}schoolreisgrp3b{/gallery}

Korfbal 3b

Het schoolkorfbal is weer afgelopen. Beiden teams hebben super goed hun best gedaan en daardoor hebben we zelfs één beker gewonnen! Het weer zat gelukkig ook mee en daardoor hebben we een leuke, gezellige sportieve avond gehad!

Op naar de avondvierdaagse!

Schoolvoetbal

Vorige week woensdag hebben we lekker fanatiek 4 potjes voetbal gespeeld! Jammer genoeg hebben we er maar één gewonnen maar we hebben wel erg hard ons best gedaan! Dat is ook wel te zien op de volgende foto's:

{gallery}voetbal3b{/gallery}

Bibliotheekbezoek

Dinsdag 23 maart zijn we wandelend naar de bibliotheek in Putten geweest. Dit was geen straf, want het was heerlijk weer om te wandelen. In de bibliotheek hebben we een heleboel geleerd over welke boeken we in de bieb kunnen vinden, waar deze boeken staan, voor wie welke boeken bedoeld zijn en wat de pictogrammen op de rug van het boek betekenen. Hierna mochten we een speurtocht doen in de bibliotheek. De oplossing van deze speurtocht was: Ik kan al lezen!
Het was een gezellige ochtend zoals u kunt zien aan de foto's.

Juf Daniëlle

Juf Daniëlle heeft donderdag 4 maart officieel haar “juf”diploma gekregen. Daniëlle, van harte gefeliciteerd!!! En dat verdient natuurlijk een bloemetje.

Even voorstellen: groep 3b

Wij zijn een klas met 17 leerlingen. Er werken 2 juffen in onze klas. Op maandag is juf Rebecca er, de rest van week staat juf Hilde voor de groep.We zijn een gezellig stel, en kunnen goed werken. Op de foto’s ziet u ons aan het werk.

Aan het begin van elke dag zitten we in de kring. De kinderen mogen vertellen. We bidden samen, zingen en luisteren op dinsdag en donderdag naar een bijbelverhaal. Maandag horen we het verhaaltje van Mies en Max en vrijdag zingen we extra lang of maken een kleurplaat. Op woensdag hebben we kanjerkring. We lezen het boek van Max en klas, doen oefeningen en praten met elkaar over hoe we als Tijgers met elkaar omgaan.

We lezen elke dag. ’s Morgens leren we een nieuwe letter of oefenen verder met de letters die we al kennen. We werken met de methode Veilig Leren Lezen, als u daar meer informatie over wilt kunt u eens kijken op www.veiliglerenlezen.nl. Verder gaan we elke dag na het buitenspelen stillezen. Iedereen heeft een boekje waarin hij of zij zelf leest. Sommige kinderen lezen met de juf. Als we ’s middags school hebben gaan we duo-lezen. We lezen dan de woordjes van veilig en vlot in  tweetallen. U merkt wel dat lezen erg belangrijk is!

Rekenen doen we ook elke dag. We werken klassikaal uit het gele boek, of zelfstandig uit het groene boek. Zelfstandig werken gaat erg goed. Het stoplicht en de time-timer gaan aan. Dan gaat de juf met een groepje kinderen aan de instructietafel werken. De andere kinderen in de klas werken dan helemaal zelf. Na een poosje komt de juf langs om te kijken of de kinderen in de klas vragen hebben. Dit werkt fijn voor de kinderen en voor de juf.

We leren nu werken met het rekenrek. Ook zijn we druk met splitsen en werken met de 5- en 10-structuur.

Aan het einde van de morgen of het begin van de middag gaan we schrijven. We hebben alle letters al geleerd. Nu gaan we leren om ze kleiner te schrijven, dat is best lastig!

Op de middag doen we ook creatieve dingen. We hebben natuur, muziek en verkeer. Verder gaan we op donderdag naar de sporthal om te gymmen. We doen spelletjes of gaan aan de gang met toestellen. Ook hebben we tekenen en knutselen. Vorige week hebben gewerkt met een leskist over Pieter de Pier. Juf Rebecca heeft het verhaal van Pieter met de handpop vertelt. Met juf Hilde hebben we gepraat over afval. Wat is wel goed voor natuur en wat niet? Wat kunnen pieren eten en wat niet? Natuurlijk hebben we ook een mooie pier geknutseld, kijk maar naar de foto’s!

Danielle Sennema

Zoals u misschien al wel heeft gehoord ga ik, tijdens het zwangerschapsverlof van juf Hilde, groep 3 les geven. Om u alvast een eerste beeld van mij te geven, zal ik mij even aan u voorstellen.

Mijn naam is Danielle Sennema. Ik ben 21 en ben net afgestudeerd aan de PABO van Windesheim in Zwolle. Mijn eindstage heb ik in Elspeet gelopen in groep 2. Dit is mij erg goed bevallen en daarom heb ik veel zin om nu echt aan het werk te gaan in het onderwijs.

Zelf heb ik vroeger ook op de Pelikaan gezeten, dus er zijn hier nog veel bekende gezichten

voor mij. Ook ken ik al een aantal kinderen vanuit de Gereformeerde Kerk, waarvan ik zelf ook lid ben. In deze kerk geef ik op maandagavond club aan kinderen van groep 5 en 6. Veel van deze kinderen zitten op de Pelikaan.

Het leuke aan werken in het onderwijs vind ik dat je een band krijgt met de kinderen. Doordat je de kinderen veel ziet weet je al snel wat ze kunnen en waar ze moeite mee hebben. De uitdaging hierbij is om alle kinderen verder te helpen. Zowel de kinderen die iets moeilijk vinden als de kinderen die het gemakkelijk af gaat.

Ik hoop dat het een erg leuk en leerzaam half jaar wordt samen met de kinderen en natuurlijk met u. Aanstaande vrijdag kijk ik een ochtendje met juf Hilde mee om te kijken hoe alles in zijn werk gaat in deze klas. Wanneer u het leuk vindt om even kennis te maken, kunt u mij vrijdag na schooltijd in de klas van juf Hilde vinden.

Optreden in het circus groep 3b

Gemaakt tijdens de opening van de geheel verbouwde en gerenoveerde Pelikaan op 29 oktober 2009.