PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoë Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 8 meester Bob 2013-2014

Dode hoek les

Op woensdagmorgen heeft groep 8 les gehad over de DODE HOEK in het verkeer.
Wethouder Koekoek kwam speciaal naar onze school om het gemeentelijk project te starten. In samenwerking met de verkeersouder van onze school, Veilig Verkeer Nederland en Rijschool Roordink zijn deze lessen georganiseerd. In 2 uur werd de kinderen gewezen op de gevaren van het verkeer en met  name het vrachtverkeer. Ook praktisch werden de kinderen in de vrachtauto gezet, om zo zelf te ervaren wat je als chauffeur wel en niet ziet. De kinderen hebben deze morgen als zeer interessant te ervaren en we hopen natuurlijk dat ze het geleerde ook in praktijk gaan brengen. De foto’s geven een impressie van deze ochtend.

 

EHBO

Groep 8 heeft afgelopen dinsdag 13 mei '14 praktijk examen gedaan voor EHBO.
De theorie zat er goed in gezien de cijfers tussen een 7,9 en een 9,9.
In een half uur konden ze laten zien, wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Samen met drie moeders en meester Bob hebben ze vele verbandjes aangelegd en diverse keren hun slachtoffers "gered" of in de stabiele zijligging gelegd. Toen uiteindelijk iedereen examen had gedaan was het afwachten van de examinatoren zouden beslissen. Gelukkig, allemaal geslaagd!!!!!!!!!!

High tea

Na de cito was het voor groep 8 even ontspannen met een spelletje en een echte high tea. De kinderen hadden allemaal wat lekkers meegebracht, wat ze deze middag lekker hebben opgegeten. Alles was georganiseerd door de 'feestcommissie van groep 8.

Crea

Vandaag zijn we in de bovenbouw gestart met crea. In de groepen 6, 7 en 8 wordt met behulp van enthousiaste ouders druk geknipt, geplakt, gezaagd en gekookt.
Iedere 3 weken gaan de groepjes naar een ander onderdeel, zodat na 24 weken alle onderdelen een keer aan bod zijn geweest.