PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoë Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 4 juf Mathilde 2013-2014

Schoolkorfbal

Maandag 12 mei hebben de kinderen van groep 3 meegedaan met het schoolkorfbaltoernooi.
Het team Pelikaan 16 heeft de 3e prijs gewonnen. Goed gedaan, van harte gefeliciteerd!

Foto's schoenendoosactie

We zijn weer begonnen

Met Nellie en Cezar in groep 4
Inmiddels zitten er al weer aan aantal weken op. De informatie avond heeft weer plaatsgevonden en het schooljaar is officieel geopend met een jaaropening. Veel dingen in groep 4 zijn nieuw en spannend om kennis mee te maken en daarom is het goed om daar eens de tijd voor te nemen.

Nieuwe ontwikkelingen
Natuurlijk moesten we kennis maken met een nieuwe juf. We gaan ons buigen over het schrijven van de hoofdletters, de zwemles is nieuw, maar ook geschiedenis is een vak waar we voor het eerst kennis mee maken. De tafels van 1 t/m 10 worden in groep 4 ook aangeleerd. Om dit laatste thuis ook te kunnen oefenen heb ik tijdens de informatieavond een 'tafel- wc- poster' uitgedeeld. Ik vermeld dit nog even specifiek omdat er nog altijd posters in de klas liggen, dus hangt er nog geen één op uw toilet dan mag u deze gerust even pakken. In de klas benoemen we elke week iemand tot de kanjer van de week. Deze kanjer krijgt in deze week wat extra aandacht aan de hand van gerichte complimentjes. Ook mag hij/zij lekker een boekje lezen in de leeshoek en hier een vriendje of vriendinnetje bij uitnodigen. De afgelopen weken waren Hanna en Jarne de kanjers van de week!

Voor de papa's, mama's, opa's en oma's.
Tijdens de informatie avond zijn er een aantal dingen benoemd die ik hier kort nog even wil vermelden voor hen die er niet bij waren. De adres- en contactgegevens bleken niet van iedereen te kloppen. Ik heb in de eerste twee weken een mailtje rond gestuurd maar kreeg dit bericht echter weer terug omdat er een aantal adressen niet juist waren. Het is voor het delen van informatie en natuurlijk voor de bereikbaarheid wel belangrijk dat deze gegevens kloppen. U mag ze na schooltijden even inzien en zo nodig verbeteren. Daarnaast mogen ook verjaardagen van papa's en mama's ingevuld worden op de verjaardagskalender in de klas. Niet omdat we hier gericht een cadeautje voor maken, maar  mocht uw kind de behoefte hebben een kaartje te schrijven dan is de mogelijkheid er. Voor mij kan de kalender dan als een geheugensteuntje voor uw kind werken.

Juf Hilde
Juf Hilde is vorige week bij ons op bezoek geweest! De kinderen kennen haar al van de kleutergroep dus het was heel bijzonder haar in groep 4 weer te zien. Nu nam ze haar lieve kleine zoontje Wout mee. Hij is op 31 augustus geboren en we mochten hem deze week in het echt zien. Dat was wel heel bijzonder! Om het in de klas te vieren hebben we de naam Wout in de klas opgehangen, en later kwamen er ook foto's en het geboortekaartje bij. We hebben erg veel zin in de komst van juf Hilde!

Naast het feest van juf Hilde hebben we ook al een feestje gevierd voor Iris en Damian. Zij zijn jarig geweest en dus hebben we even flink met elkaar gezongen!

Belangrijke data
Donderdag 26 september: Fietsenkeuring
Woensdag 2 oktober: Start kinderboekenweek
Woensdag 9 oktober: Ossenmarkt
week 41: Contactmiddagen

Houdt u de deur van het klaslokaal goed in de gaten? Hier zult u binnenkort de inschrijflijsten voor de contactdagen vinden.

Voor belangrijke zaken is het altijd goed om de nieuwsbrief te lezen, mocht u vragen of opmerkingen hebben dan mag u mij gerust benaderen. Ook via de mail.

Een lieve groet,
juf Mathilde