PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

19 Jul- Luuk Willemsen
19 Jul- Niva Lam
22 Jul- Jorick Bos
22 Jul- Julian Mijnten
23 Jul- Felicia Dwars

Groep 3b juf Aletta en juf Linda 2013-2014

Schoolkorfbal

Maandag 12 mei hebben de kinderen van de groepen 3 mee gedaan aan het schoolkorfbaltoernooi. Ze hebben heel hard hun best gedaan en met elkaar heel erg veel plezier gehad. Van harte gefeliciteerd met de gewonnen bekers!
Natuurlijk willen we ook de ouders bedanken voor hun enthousiaste begeleiding van de verschillende teams!

Klik hier voor een filmpje en foto's van de prijsuitreiking

Project Young Focus

We zijn al druk aan het sparen voor het projct. Sommige kinderen verkopen cake of doen een klusje voor iemand! Daarom hebben wij een spaarpot gemaakt zodat we daar het geld in kunnen doen. Deze spaarpot is gemaakt van kosteloos materiaal en wat zijn ze leuk geworden!

 

Foto's schoenendoosactie

Stage in groep 3b

Hallo, mijn naam is Corine Doppenberg.

Ik loop vanaf september stage in groep 3b, en help ook mee in groep 3a. Zelf volg ik de opleiding onderwijsassistente op het Landstede in Harderwijk. Dit jaar mag ik afstuderen aan deze opleiding en ik oriƫnteer mij nu op een vervolgstudie. Op school doe ik verschillende dingen. Ik help kinderen die even wat extra hulp nodig hebben. In de morgen begin ik altijd met leesgroepjes. Dit doen wij met de methode veilig en vlot. Dat is een boekje waar woordjes in staan die de kinderen kunnen lezen. Het is erg leuk om te zien dat de kinderen in het begin van het jaar nog niet konden lezen maar dat het nu al zo snel vooruit gaat. De rest van de dag ondersteun ik zo veel mogelijk de leerkracht. Ik help met nakijken, ik zorg dat materialen klaar staan. En help de kinderen met hun werk. Vooral het contact met de kinderen vind ik erg leuk! Je wordt er zo vrolijk van. Ook geef ik wel eens een les of lees ik een verhaal voor. Ik heb verschillende opdrachten die ik dit jaar mag uitvoeren op mijn stage. Zo heb ik voor de herfstvakantie met de kinderen een herfsttafel gemaakt! De kinderen vonden het erg leuk en hebben zelf ook spulletjes meegenomen voor de herfsttafel.

Ik hoop dat het een heel gezellig en leerzaam jaar mag worden! Volgens mij gaat dat helemaal goed komen.

Groeten,

Juf Corine