PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

19 Jul- Luuk Willemsen
19 Jul- Niva Lam
22 Jul- Jorick Bos
22 Jul- Julian Mijnten
23 Jul- Felicia Dwars

Groep 2 juf Esther 2013-2014

De dirigent

Kleuterdans

Schoolreisje Malkenschoten

Klik hier voor de foto's

Paaslunch

Elke jaar smaakt het ze weer heerlijk die paaslunch!! De kinderen hebben zelf de tafels in een kruis gezet en de tafels gedekt. Daarna kregen ze een heerlijk croissantje, bolletje en eitje. Af en toe werd er iets geruild. De kinderen hebben heerlijk gegeten van al dat lekkers dat op tafel stond. Na het eten hielpen ze ook allemaal netje mee met opruimen. Wat worden die groep 2 kinderen toch al groot!!

Paasgroet brengen bij ’De Schauw’ te Putten

Woensdag 16 april hebben de kinderen een paasgroet gebracht naar de ouderen van ‘’De Schauw’’. Ze vonden het best  spannend. We begonnen in de grote zaal waar de kinderen een 5-tal paasliederen zongen. Na het zingen mochten de kinderen een presentje uitdelen en de ouderen begroeten.

Na deze activiteit werd de klas in drieën gesplitst en mochten ze een aantal woningen langs. Ook hier zijn een aantal liedjes gezongen en werden er zelfgebakken koekjes uitgedeeld.

Het was een spannende, maar vooral speciale, dag! Wij hopen dat de ouderen net zo hebben genoten al wij.

40-dagen project van Kind op Maandag

Afgelopen week is het 40-dagen project van Kind op Maandag gestart. De kinderen vonden een schatkist in de klas met een sleutel en een Bijbelse plaat. De verhalen gingen over geheimen bewaren. Wanneer moet je geheimen voor jezelf houden en wanneer mag je ze delen. In de tweede week zat er geld in de kist met een nieuwe plaat. Deze keer hebben we het gehad over gelukig zijn. Wat maakt jou nou gelukkig en wanneer ben je gelukkig.....als je rijk bent......als je veel speelgoed hebt.....als je gezond bent...... Een ding is zeker: het geloof in God en het vertrouwen dat wij in hem mogen hebben, maakt ons gelukkig.

Thema verhuizen

De kinderen zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het verhuizen van Ko. In de bouwhoek werd er een nieuw huis voor hem gebouwd met echt kamers. Ook zijn spullen werden netjes gesorteerd en over de kamers verdeeld. Er was een posthoek waarin de kinderen een verhuiskaart konden sturen naar een klasgenoot. Door met alle kinderen een huis te knutselen, ontstond er een kleuterstraat in de klas. Hier konden de verhuiskaarten dan persoonlijk bezorgd worden.

Tandarts dag

Afgelopen donderdag 16 januari hebben wij in de klas een tandarts dag gehad. We zijn de ochtend begonnen met een gesprek over de tandarts (wie is hij en wat doet hij?) en natuurlijk over onze eigen tanden (wat voor een tanden heb je en hoe moet je die verzorgen? Wat is wel/niet gezond voor je gebit?). Ook hebben we de nieuwe tandartshoek geïntroduceerd waarin we zelf een tandarts kunnen zijn en kunnen onderzoeken hoe het gebit van de klasgenootjes eruit ziet.
's Middags hebben we met de hele klas gezellig onze tanden gepoetst. We hebben veel plezier gehad tijdens het poetsen en weten nu precies hoe we dat juist moeten doen.