PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

19 Jul- Luuk Willemsen
19 Jul- Niva Lam
22 Jul- Jorick Bos
22 Jul- Julian Mijnten
23 Jul- Felicia Dwars

Groep 7 juf Elma, juf Esther en juf Linda 2012-2013

Schoolreis Apenheul

Klik hier voor de foto's

Nationale sportweek

Afgelopen dinsdag hebben alle leerlingen uit groep 7 meegedaan aan de tennisworkshop op de tennisbanen van Het Laakhuisje. Natuurlijk zijn we eerst begonnen met het warm draaien van de spieren, daarna zijn we aan de slag gegaan met het racket en de bal. We hebben een leuke en lekkere training gehad van Wil Haarman. Wil, heel erg bedankt voor onze kennismaking met tennis.

Verkeersexamen

De kinderen uit groep 7 hebben het verkeersexamen weer achter de rug! Vorige week zijn alle kinderen geslaagd voor hun theoretisch examen; Jelmer zelfs met o fout!! Gisteren hebben ze een moeilijke route door het dorp gefietst. Het was best wel spannend om te doen. Van dit praktische examen is op dit moment nog geen uitslag bekend. Iedereen heeft in elk geval erg goed zijn/haar best gedaan!!

Schoolvoetbal

Pasen 2013

Gedicht

Blauw

Ik ken een kleur
Die kleur is blauw
Dat geeft mij een goed humeur
Is dat ook bij jou
Ik zag laatst een pauw
Met blauwe veren
Blauw zit ook in je kleren
Blauw  zit ook in onze vlag
Wist je dat ik pas een blauwe auto zag

Mathijs


Geel.

Geel de kleur van de lente.
Ik lig op het strand.
En voel het zand.
De felle zon schijnt in mij gezicht.
Dat is het licht.
Ik hoor het geluid van de spelende
Even later loop ik op het strand.
En zie het zand.
Ik zie een bloem.
Hij is geel met groen.
De lente wat een heerlijk gezicht.
De zon en het licht.

Einde Thirza

Bezoek juf Linda

Afgelopen maandag zijn juf Linda, Jan, Evan en de kleine Isa op bezoek geweest in groep 7. De kinderen hebben genoten van een lekkere traktatie, van het spelen met Evan, het kijken naar Isa en het kletsen met Jan en de juf.

Werelds koken!

Vrijdagmiddag 12 oktober zijn we met groep 7 aan het koken geweest, passend bij het thema van de kinderboekenweek 'hallo wereld'!
We hebben in groepjes verschillende gerechten gemaakt. We maakten: Nederlandse poffertjes, Italiaanse pizza, Griekse salade, Spaanse jus d' orange, Franse croissants en Engelse Flapjacks (recept hieronder). De moeder van Julia, Jarno, Bridget, de zus van Julia, juf Esther en juf Elma hebben hierbij geholpen. Het was een gezellige, maar vooral ook lekkere middag, want aan het einde van de dag werd alles met smaak opgegeten (of mee naar huis genomen).

Ossenmarkt

Foto's van de kinderen op de ossenmarkt:

We zijn alweer een tijdje bezig

We zijn alweer een tijdje bezig in groep 7.
We hebben de eerste repetities er alweer op zitten! We zijn erg leuk bezig met Engels, we hebben een leuke methode en we leren best snel! Natuurlijk hebben we het ook gehad over de verkiezingen. We hebben allemaal de kinderstemwijzer ingevuld en daaruit kwam veel verschillende partijen!
We hebben ook gekeken naar de beelden van 11 september, erg indrukwekkend allemaal zeg. Naast de serieuze onderwerpen is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Tussen de repetities door doen we zo nu en dan een dans, daar wordt je best wel een beetje moe van! Hieronder een foto hoe wij in shape@school zijn!