PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

19 Jul- Luuk Willemsen
19 Jul- Niva Lam
22 Jul- Jorick Bos
22 Jul- Julian Mijnten
23 Jul- Felicia Dwars

Groep 4 juf Agnes en juf Cathy 2012-2013

Monokorfbaltoernooi bij de Meeuwen

Op maandagavond 13 mei waren de korfbalwedstrijden voor groep 3 en 4.
Onze groep had zoveel korfballers dat we wel 3 teams konden maken. En elk team had een moeder als coach: de moeder van Ilana, van Sander en van Finn.
Natuurlijk hadden we van te voren geoefend, en de spelregels nog eens goed besproken.
Alle teams moesten 3 wedstrijden spelen tegen andere scholen.
En laten we nu allemaal 2e worden in de poule……!!!!
Dus, dat hebben we heel goed gedaan.

Verjaardag juf Agnes

Op 25 april was juf Agnes jarig.
We begonnen die morgen met ochtendgymnastiek op het plein, met alle kinderen van de hele school. Daarna zongen we Lang zal ze leven voor de juf . Ze mocht haar cadeautjes zelf opzoeken in het lokaal. Dat viel nog niet mee, want ze waren heel goed verstopt. Daarna kwamen er nog tekeningen, andere ( zelfgemaakte )cadeautjes tevoorschijn.
En daarna werd er een hele show opgevoerd voor de juf, compleet met playback, dansjes, diabolokunstjes, trucs met touwtjes, een gedicht, een judovoorstelling en voetbalkunstjes.
Daarna deden we nog wat spelletjes, aten en dronken we wat lekkers, speelden lekker een poos buiten en toen was de morgen al weer voorbij.
Bedankt kinderen, voor de leuke dag.

5 april 2013 Diplomazwemmen

Carmen en Iris haalden diploma B en Robin, Corné, Leonie en Marit zwommen af voor diploma C.
Het was een drukte van belang   want alle vaders, moeders, opa's oma,s tantes wilden erbij zijn.
De kinderen bleven heel cool onder deze belangstelling en deden keurig wat ze geleerd hadden.
Weer een stel waterratten erbij in groep 4.
GEFELICITEERD

Pasen

Vroeg in de ochtend hadden we een Paasviering in de hal, samen met de groepen 1, 2 en 3. Zo hoorden we van het sterven van Jezus aan het kruis, voor onze zonden. Dat was een verdrietig verhaal. Maar gelukkig mogen we ook blij zijn,omdat de Heer is opgestaan uit de dood. We zongen er liedjes over en groep 4 vertelde het verhaal. De andere kinderen luisterden goed en konden mooie platen zien op het scherm.
Om 12 uur was er weer de overheerlijke Paasbrunch, klaargemaakt door onze Oudercommissie.
We hebben erg genoten van alle lekkere dingen.

Schoolvoetbal toernooi Rood-Wit

Op 27 maart deed onze groep met twee teams mee met het schoolvoetbaltoernooi.
Het was best koud, maar de zon scheen, en onze jongens en meiden hadden geen last van de kou.
De vaders en moeders  langs de kant hadden meer moeite om zich warm te houden. En dat waren er heel veel. Eigenlijk hebben zij ook een beker verdiend, omdat zij de hele middag hebben aangemoedigd.
Het team van Robin, Finn, Ties, Damian, Kelvin, Renzo Le, Renzo Lo, Nienke en Wassim werden tweede. Zij kregen een grote beker. ( zie foto), en allemaal een klein aandenken.
Het andere team: Sander, Tara, Brenna, Gerben, Richard, Corne, Stephan en Dennis werden tweede van de poule. Zij kregen allemaal een aandenken aan deze leuke en sportieve middag.
Jongens en meiden, goed gedaan!!

Vliegvleugels en Kriebelpoten

Zo heet de tentoonstelling van vier kunstwerken, die wij 2 weken in de klassen 3 en 4 hebben gehad.
Het ging over fantasie insecten die gemaakt waren door een kunstenares. Ze had allerlei materialen gebruikt. Lapjes, klei, pitriet ijzerdraad en nog veel meer. Om de kunstwerken te begrijpen hebben we eerst gekeken hoe echte insecten eruit zien en welke groepen er zijn. Ook hebben we verhaaltjes gehoord over insecten, en juf Ginette had echte insecten meegenomen uit een insectenkwekerij.
Die konden we heel goed bekijken , en we konden zelfs insecten proeven. Die insecten waren gevriesdroogd, en zijn ook bedoeld om op te eten.
Enkele dappere kinderen hebben dit gedaan. Kijk maar naar de foto’s.

Nationale voorleesdagen

In het kader van de Nationale voorleesweken gingen kinderen van groep 6 hun favoriete prentenboeken voorlezen aan groepjes leerlingen van groep 4.
De kinderen zaten, lagen of hingen door de hele school, maar er was aandacht en er werd goed geluisterd. Dat gaan we vast nog eens doen......

Sinterklaas

We hebben met de hele groep het sinterklaasfeest gevierd in de hal van de school. Omdat een verliefde piet verdrietig was, hebben wij  een dans gedaan. Drie meiden uit onze groep hadden op het lied van Pieten-style een mooie dans geleerd. Deze dans hebben wij met de hele groep gedaan voor sint en zijn
We hebben liedjes voor de sint gezongen, kunstjes die we hebben geleerd op judo en  turnen en soms wist sinterklaas hele speciale dingen over ons! Tot slot kreeg sint een blad met daarop van iedereen uit de groep een zonnetje, want sinterklaas is deze week het zonnetje van de week! Op de zonnetjes had iedereen geschreven waarom sinterklaas het zonnetje van de week is.
Terug in de klas deelde een piet aan iedereen een cadeautje uit. Zelfs de juffen werden verwend.
Namens iedereen uit groep 4; BEDANKT SINT EN PIETEN!!!!

We zijn weer begonnen

Spannend hoor, weer een nieuwe groep. Wat zullen we allemaal gaan doen, en wat gaan we allemaal leren? We zijn al een klein beetje gewend, want we zitten al weer 3 weken op school.
De eerste bladzijden van de werkboeken en schriften zijn al gevuld en we hebben zelfs al een tafel geleerd: de tafel van 2.
We hebben 24 kinderen in de klas, 14 meisjes en 10 jongens.
Op maandag en vrijdagmorgen komt juf Cathy,dinsdag ,woensdag en donderdag  staat juf Agnes voor de klas.
Op woensdag gaan we gymmen en op vrijdag gaan we met de bus naar het zwembad om te schoolzwemmen. Op dinsdagmiddag hebben we creatieve middag.
Op maandag, dinsdag en woensdag komt juf Ginette bij ons in de klas helpen. Zij is stagiaire onderwijsassistent en blijft het hele jaar bij ons.

We moeten best veel doen in groep 4, maar dat gaat vast lukken.
We hopen met z’n allen op een gezellig jaar, waarin we ook nog veel leren.

De groetjes van Wassem, Priscilla, Gerben, Ilse, Serena, Robin, Brenna, Ilana, Corné, Cindy, Marit, Nicole, Leonie, Finn, Sander, Renzo Le, Renzo Lo, Carmen, Iris, Tara, Nienke, Richard, Jurre en Kelvin