PCB De Pelikaan
Boekweitstraat 24
3882 GN Putten
(0341) 357799
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Protestants Christelijke Basisschool te Putten - Samen groeien naar zelfstandigheid

Nieuwsbrief downloaden

Schoolgids downloaden

Verjaardagen

21 Aug- Gyneth Bouw
22 Aug- Finn van Beek
22 Aug- Zoë Hoogendoorn
25 Aug- Thomas Winkelaar
27 Aug- Amber van der Ziel

Groep 1 juf Hilde en juf Gea 2012-2013

Ambulance

Klik HIER

Thema ‘Geen twee dezelfde’


De afgelopen weken hebben we gewerkt over het thema ‘Geen twee dezelfde’.
We hebben heel goed gekeken hoe we eruit zien. En of er echt geen 2 dezelfde waren in onze klas. Dat was niet zo. Soms heb je wel dezelfde kleren, maar dan nog zien we er allemaal anders uit.
In de kledingwinkel konden we ons mooi verkleden en in de spiegel kijken hoe we eruit zagen. Dat was leuk!!
We hebben onszelf getekend, dat was nog best moeilijk. We hebben de tekening op een fotolijst geplakt die we mooi hadden versierd met plakkertjes. Dat mocht niet zomaar, plakken maar. Nee, net als Ko in de kralenwinkel, eerst een rode, dan een gele, dan een rode. Tot de hele lijst vol was.
Ook hebben we zelf een t-shirt gemaakt. Vanmiddag hebben we een heuse modeshow gedaan. Op een hele lange rij tafels, met een mooi muziekje erbij…. De juf heeft foto’s gemaakt, we leken wel echte fotomodellen!

We werken morgen nog over dit thema, woensdag gaat juf Gea nieuwe werkjes doen die passen bij het verhaal van Anne en Abel. Abel woont in een ver, arm land en Anne woont in Nederland. We gaan werkjes maken over ons eigen huis en het huis van Abel. Het thema is opgebouwd aan de hand van het boek ‘Ik stuur je de zon’. Dit alles sluit een bij de christelijke kinderboekenmaand die woensdag start.
Voor meer informatie, www.christelijkekinderboekenmaand.nl of www.ikstuurjedezon.nl

Gang van zaken

Na een vakantie van zes weken zijn we weer begonnen!

Met deze brief geven wij u een overzicht van dingen die belangrijk zijn om te weten over de gang van zaken in groep 1 en 2.

Telefoonnummers

Graag ontvangen wij aan het begin van het nieuwe schooljaar de mobiele nummers van u waarop wij u in geval van nood kunnen bereiken. Het is fijn als u daarbij aangeeft van wie het nummer is. (vader, moeder, opa..) Mobiele nummers wisselen nog weleens en daarom ontvangen wij graag van iedere ouder een briefje zodat alles weer up-to-date is.

Overblijven/ BSO


Als uw kind structureel overblijft en/of naar de BSO gaat willen we dat graag van u weten zodat we een lijst in de klas kunnen ophangen. Als uw kind incidenteel overblijft kunt u dat schrijven in het afsprakenschrift (ligt bij het whiteboard).

Verjaardagskalender

Op het whiteboard achter in de gang hangt een kalender, waarop u de verjaardag van papa, mama en eventueel van opa’s en oma’s kunt invullen. De kinderen kunnen dan een zelf gemaakt cadeautje of kleurplaat meenemen op de speciale dag.

Luizenzakken

Om luizenverspreiding tegen te gaan heeft uw kind een luizenzak van school gekregen. In de zak komt de jas van uw kind. De luizenzak, ook leeg, moet altijd dicht! Om de zelfstandigheid van uw kind te bevorderen is het belangrijk dat uw kind zijn/haar jas zelf in de luizenzak doet.

Fruitdag

DONDERDAG=FRUITDAG! Om gezond gedrag en gezond eten te stimuleren is drie jaar geleden een fruitdag ingesteld bij ons op school. Ook dit schooljaar willen wij hiermee doorgaan. We willen u vragen om uw kind op donderdag fruit mee te geven.

Gymschoenen

Elke week gaan wij een keer gymmen in het speellokaal, daarnaast doen wij regelmatig spelletjes in het speellokaal (bijv. bij slecht weer). Voor de hygiëne en de veiligheid is het fijn om gymschoenen te dragen. Wilt u schoenen mee geven die op school mogen blijven. Graag voorzien van naam of voor uw kind een herkenbaar teken.

Speelgoedmiddag

Jonge kinderen nemen graag speelgoed van huis mee naar school, daarom is er elke maand een speelgoedmiddag (zie jaarkalender). Uw kind mag deze middag speelgoed van huis mee naar school nemen. Gezelschapsspelletjes vinden we altijd erg leuk. Wilt u uw kind geen speelgoed meegeven dat geweld uitlokt? Op andere dagen liever geen speelgoed mee naar school.

Schooltijden

De bel gaat vijf minuten eerder (om 8.25u en 13.10uur), zo is er tijd voor de kinderen om rustig hun jas op te hangen en afscheid te nemen. En kan de school toch gewoon op tijd beginnen. We willen u vragen om niet eerder naar binnen te komen.

Het belang van het zendingsgeld op maandagmorgen

De school heeft 2 adoptiekinderen in India: Mathilde en Harikisanbhai. Met onze zendingbijdrage kunnen zij ook naar school. Zending draagt bij aan het omzien naar een ander en het leren delen, dit is een onderdeel van onze christelijke identiteit. Alvast bedankt namens onze adoptiekinderen en de zendingscommissie.

Afsprakenschrift

Op een sidetable (onder het whiteboard) aan het einde van de kleutergang ligt een schriftje voor groep 1, 1/2 en 2. Hierin kunt u opschrijven als uw kind incidenteel een keer overblijft of andere belangrijke dingen die de leerkracht weten moet.

Website

Op de website komen regelmatig nieuwtjes en foto’s van de kleuters te staan!


Het is een hele lijst geworden. Heeft u nog vragen/opmerkingen schroom dan niet te komen! Om 12.00 uur en 15.15 uur kunt u de leerkracht altijd even aanspreken.
Wilt u graag iets bespreken met de leerkracht van uw kind, dan staat de deur altijd voor u open. Een mailtje sturen of een afspraak maken kan ook altijd.

Met vriendelijke groet,

Groep 1: Juf Hilde en juf Gea
Groep 1/2: Juf Lucia  en juf Aly
Groep 2: Juf Esther en Juf Rebecca